Trump ile ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions arasındaki gerilim, ABD Başkanı'nın açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. Trump dün, bir adalet bakanının olmadığını açıkladı. Kongre'deki Hill TV'ye konuşan ve Sessions'ı Rusya soruşturmasından çekildiği için eleştiren Trump, Sessions’ın göçmenliğe yaklaşımından da memnun olmadığını kaydetti.

Trump, “Bir adalet bakanım yok. Bu çok üzücü” ifadelerini kullandı. Trump, Sessions’ın Rusya soruşturmasından çekilmesinden dolayı derin hayal kırıklığına uğradığını da vurguladı. Başkan, Sessions’ı görevden alıp almayacağı yönündeki bir soruyaysa, “Ne olacak göreceğiz. Birçok kişi bunu yapmam gerektiğini söylüyor” dedi. Sessions, Trump’ın sözlerine henüz cevap vermiş değil.

Görevdeki bir Başkan’ın Adalet Bakanı’nı bu şekilde eleştirmesi fazla alışılmış bir durum değil. Trump’ın Sessions’a yönelik tavrı Cumhuriyetçiler'i de bölmüş durumda. İki Senatör ara seçimler sonrasında Trump’ın Sessions’ı görevden almasına destek veriyor. Ancak diğer bazı Cumhuriyetçiler bunun yanlış adım olacağını söylüyor.