Yerel kaynaklara dayandırılan ilk iddialarda Kürt Kızılay görevlilerinin hastanenin vurulduğunu doğruladığını ancak ölü veya yaralılara ilişkin bir bilgi verilmediği aktarılmıştı.


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin müdürü Rami Abdel Rahman, "Aralarında iki hamile kadının da olduğu 16 sivil hayatını kaybetti" demişti.

İngiliz Reuters haber ajansı da "hastane vuruldu" haberini Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına dayandırıyordu.

TSK ise dün o iddialarla ilgili twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de hastane bombalandığına dair haberler gerçek dışıdır. Zeytin Dalı Harekâtı sivil/masumlara ve çevreye kesinlikle zarar verilmeyecek şekilde icra edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Bugün ise yine twitter'dan yapılan paylaşımda "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerince vurulduğu iddia edilen Afrin Hastanesinin 17 Mart 2018 saat 09.43 itibariyle durumuna ait görüntü" notuyla yalan ortaya çıkarıldı.

[old_news_related_template title="TSK Afrin'den bu görüntüleri paylaştı!" desc="Türk Silahlı Kuvvetleri, resmi Twitter hesabından Afrin'de süren Zeytin Dalı Harekatı'na dair yeni görüntüler paylaştı. TSK'nın paylaştığı görüntülerde İHA'lar tarafından yakalanan YPG/PYD'li teröristler Afrin şehir merkezinde araçları yakarken görülüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/tskafriniha_16_9_1521273668.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/tsk-afrinden-o-goruntuleri-paylasti-2293758/"]