Kıbrıs'ta dünyaya gelen yatırımcı, iş adamı ve İngiliz futbol takımı Cardiff City'nin başkanı Mehmet Dalman, İngiltere'de gündem yarattı. İngiltere'nin çok satan gazetelerinden Sunday Times'a konuşan Dalman, Libya'nın devrik diktatörü Muammer Kaddafi'nin 2004'te Manchester United takımını satın almak için hamle yaptığını söyledi.

manchester

Sunday Times'a konuşan Dalman, aynı zamanda Manchester United'ın çoğunluk hissesinin Glazer ailesine satılmasında aracı olurken Kaddafi'nin satın alma sürecinin de detaylarını anlattı.

Dalman, "İrlandalı iş adamları, takımın antrenörü Sir Alex Ferguson'dan rahatsız oldukları için benden hisselerini satmalarını istedi. Ben de jetle Libya'ya Kaddafi'ye gittim. Kaddafi'nin %29.9'luk hisseyi satın almasına ramak kalmıştı. Fakat daha sonra anlaşma gerçekleşmedi" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Kim Jong un, Manchester United taraftarı çıktı" desc="Geçtiğimiz ay dünyayı kıtalararası balistik füze denemeleriyle korkutan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un tuttuğu takım belli oldu. İngiltere'nin çok satan gazetelerinden The Sun'a konuşan kaynaklar, Kim Jong-un'un Manchester United'ı desteklediğini öne sürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/kore-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/kim-jong-un-manchester-united-taraftari-cikti-2007555/"]

John Magnier ve JP McManus'un %299'luk hissesini daha sonra Glazer ailesine sattığını dile getiren Dalman, 2011'de ölen Kaddafi'nin anlaşma suya düşünce İtalyan takımı Perugia'yı satın aldığını söyledi.