Özkan’a yöneltilen suçlamalardan biri 5 şişe parfüm kaçakçılığı. Avukatı suçlamanın saçma olduğunu belirtti ve Ebru Özkan’ın serbest bırakılması gerektiğini kaydetti. Özkan kelepçeli halde bir İsrail askeri mahkemesine çıkartıldı. Özkan, düşman ajanlara para transfer etmek ve kamu güvenliğini tehdit etmekle soruşturuluyordu. Suçlu bulunması halinde Özkan birkaç yıl hapis cezası alabilir.

Özkan başka malzemeler getirmekle de suçlansa savcılar Hamas’a para kazandırmak için 5 şişe parfüm kaçakçılığı yaptığını suçlamaların başına koydu. Avukatı, Özkan’ın serbest bırakılması gerektiği düşüncesinde. Avukatı Omara Khamaisi, Özkan’la Türkçe sorgulama yapılmadığını kaydetti. Hamas’tan konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

[old_news_related_template title="İsrail-Türkiye hattında krize ramak kaldı... TİKA için harekete geçtiler" desc="İsrail'in bir süredir Filistin ve Kudüs'teki Türkiye varlığından rahatsız olduğu iyice ayyuka çıktı. Suudi Arabistan, Filistin Ulusal Yönetimi ve Ürdün'ün İsrail'e Türkiye'yi şikayet etmesinin ardından İsrail basını, Tel-Aviv yönetiminin TİKA'nın faaliyetlerini durdurmak için operasyona hazırlandığını iddia etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/kuds-reuters_16_9_1531030791.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/israil-turkiye-hattinda-krize-ramak-kaldi-tika-icin-harekete-gectiler-2509058/"]
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Özkan’ın tutuklanmasına tepki gösterdi ve İsrail’in Kudüs’e seyahat eden Türk vatandaşlarına caydırıcı önlemler aldığını söyledi. Çavuşoğlu, buna karşılık verileceğini ve ilişkilerin İsrail’in insani olmayan politikalarına son vermesiyle düzeleceğini kaydetti.

EBRU ÖZKAN KİMDİR?

27 yaşındaki Ebru Özkan, sosyoloji bölümünde lisansını tamamladı. Özel bir şirkette sekreter olarak çalışan Ebru Özkan, Kudüs’e daha önce de gitmiş. Kızının hayatından endişe eden Ebru Özkan'ın babası, diğer kızı Elif Özkan'ın Twitter hesabından bir video yayınlayarak yetkililerden yardım istemişti. Kızının daha önce de Kudüs'e iki kez gittiğini aktaran Özkan, "Kızım, Kudüs'ü çok seviyor. Hani nasıl aşık olan bir insan duramaz ya yerinde, o da öyle. Oranın halkını da seviyor, oradaki çocukları da seviyor. Oranın halkını da yalnız bırakmak istemiyor" diye konuştu.