Yönetmen Ouantin Tarantino'nun başrol oyuncusu olan Uma Thurman, Tarantino'nun filmlerinin yapımcılığını üstlenen Harvey Weinstein hakkındaki sistematik şekilde cinsel saldırıda bulunduğu ve bunların örtbas edilmesini sağladığı suçlamalarının ortaya çıkmasından aylar sonra New York Times'ın köşe yazarı Maureen Dowd'a konuştu.

Başarılı oyuncu Uma Thurman, Ekim ayında  skandalın patlak vermesinin ardından Weinstein'ın 'bir kurşunla ölmesinin fazla iyi olacağı, yavaş yavaş acı çekerek ölmesini dilediğini' söylemiş, o sırada çok öfkeli olduğundan fazla bir açıklama yapmak istememiş, zamanı geldğinde uygun bir açıklama yapmak istediğini belirtmişti.

Maureen Dowd'a  1994'te Tarantino'nun yönettiği, dönemin en ses getiren filmi Pulp Fiction'ın çekimlerinin tamamlanmasının ardından Weinstein'in cinsel saldırısına uğradığını anlattı.

WEINSTEIN'İN SUİTİNDEYDİM...

Londra'daki Savoy Otel'de suitinde ziyaret ettiği Weinstein'ın kendisini yere itip eliyle bastırdığını, cinsel organıyla sürtünüp soyunmaya çalıştığını söyleyen Thurman, taciz sırasında otel odasından bir kertenkele gibi çırpınarak kurtulmaya çalıştığını ve dengesine yeniden kavuşmak için çok uğraştığını, Weinstein'ın ise ertesi gün kendisine kocaman bir demet sarı gül gönderdiğini ve kendisini affettirmeye çalıştığını anlatan Thurman, ''Konuşamayacak kadar öfkeliyim'' dedi.

SADECE WEINSTEIN DEĞİL, TARANTINO DA...

Thurman, kendisini tartışmasız bir yıldız haline getiren Tarantino'dan da şikayet etti. Yine Weinstein'ın yapımcılığını yaptığı Kill Bill 1-2'nin çekimleri sırasında Tarantino'nun tehlikeli bir otomobil sahnesini dublörle çekmek yerine kendisini oynattığını, kaza yapıp kafasını çarptığını, boynundan ve dizlerinden kalıcı şekilde sakatlandığını söyledi.

TARANTINO SETTE SADİSTÇE ZEVK ALMAK İSTİYORDU

Yönetmenin sette sadistçe zevk almak istediğini anlatan Thurman, filmde Michael Madsen'in suratına tükürürken göründüğü sahnede asıl tükürenin Tarantino, Gogo'nun kendisini zincirle boğmaya çalışırken göründüğü sahnede bunu yapanın da Tarantino olduğunu aktardı. Bu filmde yaşananlar yüzünden efsane yönetmenle uzun zaman kavga ettiklerini belirtti.

basliksiz-1


ÖDÜL TÖRENİNE WEINSTEIN İLE KATILDI

2014 yılındaki İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi'nin verdiği, 'İngilizlerin Emmy'si' olarak anılan BAFTA Televizyon Ödülleri Töreni'ne Uma Thurman'ın mecbur olmadığı halde kendisini taciz eden Weinstein ile katılması kafaları karıştırdı.