İngiliz basını son günlerde ünlü bir iş adamının taciz skandalını konuşuyor. İlk olarak Daily Telegraph gazetesi, mahkeme kararı gereği isim vermeden konuyu gündeme getirmiş ve iş adamının 5 çalışanı tarafından cinsel tacizle suçlandığını yazmıştı.

Konuyla ilgili iddia sahiplerine gizlilik sözleşmesi imzalatıldığı öne sürülürken, söz konusu iş adamının kimliğini İşçi Partisi milletvekili Peter Hain açıkladı.

Green ve İngiliz model Kate Moss. Green ve İngiliz model Kate Moss.


Parlamentoda yaptığı konuşmada moda devi Topshop'ın sahibi Sir Philip Green'in adını veren Hain, "Birden fazla kez cinsel tacize maruz kalan ve iş adamının gücünü kullanarak susturduğu bir mağdurla iletişim kurduktan sonra, bu durumu açıklamak benim görevim. Kamuoyunu yakından ilgilendiren taciz iddialarının odağındaki isim Philip Green" dedi.

Green, Topshop etkinliğinde ünlü modeller Kendall Jenner, Cara Delevingne ve jourdan Dunn'la beraber. Green, Topshop etkinliğinde ünlü modeller Kendall Jenner, Cara Delevingne ve jourdan Dunn'la beraber.


İngiliz basınında bomba etkisi yaratan iddia sonrası, 2 milyar dolar serveti bulunan 66 yaşındaki Green bir açıklamada bulundu. Green cinsel taciz iddialarını reddederken, "Arcadia'da (Topshop'ın sahibi olan grup) 20 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Çalışanlarımızın işleriyle ilgili sıkıntıları olabiliyor ve bu şikayetleri dikkate alıyoruz. Bunun dışındaki tüm iddialar asılsızdır" ifadelerini kullandı.

İngiliz Daily Mail gazetesi Green'in Hollywood'daki taciz skandalının başrolündeki isim Harvey Weinstein'la olan yakınlığıyla ilgili haberlere imza atarken, şov dünyasındaki yerinin aksine Green'in karanlık bir tarafı olduğunu yazdı.

Green'in cinsel tacizin yanı sıra birçok çalışana mobbing uyguladığı, aşağılayıcı, hakarete varan ve argo ifadeler kullandığı öne sürüldü.

Sosyal medyada da konuyla ilgili birçok tartışma yaşanırken, taciz iddialarının ortaya çıkmasıyla Green'in şövalyelik unvanının da alınması gündeme getirildi.