G-20 Zirvesi başta olmak üzere birçok etkinlikte liderlerin bir araya geldikten sonra "aile fotoğrafı" çektirmesi gelenek haline geldi. Dünyanın farklı ülkelerinden isimlerin bir araya geldiği bu tür etkinliklerde ve ikili görüşmelerde liderlerin fotoğrafçı ve gazeteciler için en iyi açıdan görünmesi kilit bir öneme sahip.

Erdoğan ve Maduro'yu ellerinde Türk bayrakları olan çocuklar karşıladı. Erdoğan ve Maduro'yu ellerinde Türk bayrakları olan çocuklar karşıladı.


Bu sebeple organizasyon hazırlanırken yetkililer hangi liderin nerede duracağını o ülkenin bayraklarını yere koyarak hatırlatır. Son dönemde bayrak yerine liderlerin isimleri yazılsa da son yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tür durumlarda bayrakları alarak kaldırdığı hafızalara kazındı.

Bayrağı fark eden Maduro, bu konuda hassasiyeti bilinen Erdoğan'dan önce eğilerek bayrağı aldı. Bayrağı fark eden Maduro, bu konuda hassasiyeti bilinen Erdoğan'dan önce eğilerek bayrağı aldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık karşılaştığı bu durumun bir benzeri Venezuela'da yaşandı... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Venezuela Devlet Başkanı Maduro önceki gün Caracas'ta bir araya geldi. İki lider ekonomi başta olmak üzere birçok konuyu gündeme getirdi. Temaslar sırasında ilginç bir detay dikkat çekti. Erdoğan'la birlikte Venezuelalı öğrencilerin önünden geçen ve çocukları selamlayarak poz veren Maduro yerde bir Türk bayrağı gördü.

Maduro, daha sonra bayrağı çocuklara gösteriyor. Maduro, daha sonra bayrağı çocuklara gösteriyor.


Türk bayrakları sallayan çocukların önüne geçerek eğilen Maduro, Türk bayrağını yerden kaldırdı. Bu sırada Erdoğan gülümserken, iki isim daha sonra çocukların yanına giderek hatıra fotoğrafı çektirdi.