ABD-Türkiye-Suudi Arabistan ekseninde ilginç bir olay yaşanıyor... Washington Post'ta çalışan ve Riyad yönetimini eleştiren yazı ve makaleler yazan gazeteci Cemal Kaşıkcı, dün İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nu ziyaret ettikten sonra ortadan kayboldu.

Reuters'ın çektiği fotoğraflarda İstanbul'daki Suudi Arabistan başkonsolosluğundan çıkan bir araba görüntülendi. Reuters'ın çektiği fotoğraflarda İstanbul'daki Suudi Arabistan başkonsolosluğundan çıkan bir araba görüntülendi.


Kaşıkcı'nın resmi internet sitesinde, "Jamal, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda gözaltına alındı!" ifadesi yer alırken, Washington Post da gazeteciyle iletişimin kesildiğini açıkladı. ABD basını gelişmeye geniş yer ayırırken Washington ve Riyad'da yetkililer konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Washington Post gazetesinin üst düzey isimlerinden Eli Lopez ise, "Cemal'e ulaşamıyoruz ve çok endişeliyiz. Eğer yazdığı makaleler ve haberleri dolayısıyla gözaltına alındıysa bu çılgınca olur. Umarız iyidir ve yakında kendisinden bilgi alabiliriz" dedi.

EVLİLİK BELGELERİ İÇİN GİTMİŞ
Nişanlısı ve yakın bir arkadaşının dün akşam Reuters'a verdiği bilgiye göre Kaşıkcı'nın, tekrar evlenebilmek için boşanma belgelerini almak üzere dün gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul konsolosluğuna girmesinin üzerinden yedi buçuk saatten fazla süre geçmesine rağmen konsolosluktan çıkış yapmadı.

Kaşıkcı'nın, adını açıklamak istemeyen nişanlısı, TSİ 1300'te konsolosluğa giren gazetecinin geri gelmemesi üzerine polise haber verdiğini söyledi. Konsolosluk binasının dışında bulunan nişanlısı, "Ne olduğunu bilmiyorum. İçeride mi yoksa başka bir yere mi götürdüler bilmiyorum" dedi.