Washington Post gazetesi yazarı Matt O'Brien ABD ile Türkiye arasında yaşanan ekonomik sorunları değerlendirdi. O'Brien yazısında ABD Başkanı Trump'ı çelik ve alüminyumda gümrük vergisini artırma kararından dolayı eleştirdi ve yaşanan krizi  'tarihin en aptalca krizi olabilir' şeklinde tanımladı.

[old_news_related_template title="ABD-Türkiye krizini dünya böyle gördü... İngilizlerin zil takıp oynamadığı kaldı!" desc="ABD ile Türkiye arasında diplomatik olarak başlayıp kısa süre içerisindde TL'nin rekor oranlarda değer kaybederek ekonomik bir krize dönüşmesi dünya basınının gündeminde. Uluslararası kamuoyu gelişmeyi dikkat ve endişe ile izlerken İngiliz tabloid basınının keyfine ise resmen diyecek yok... İngiliz basını, 'Trump sağolsun TL değer kaybetti, bu İngiliz tatilciler için iyi haber' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/erdoga-ft_16_9_1533965085.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abd-turkiye-krizini-dunya-boyle-gordu-ingilizlerin-zil-takip-oynamadigi-kaldi-2568863/"]

"TÜRKLER İÇİN ÇOK DA EĞLENCELİ DEĞİL"

O'Brien, "Türkiye, kötü politikalarla kendi kendine zarar verdi ve bundan dolayı yabancıları suçlamaya çalıştı. Ancak inanılmaz bir şekilde Trump da Türkiye'nin kendi ekonomisini batırmasına karşılık Türk ekonomisini aşağı çekmeye çalışarak bu günah keçiliği görevini üstlenmeye razı oluyor. Komik hatalarla dolu bir durum ancak Türk halkı için çok da eğlenceli değil" dedi.

Öte yandan BBC Türkçe'de yer alan habere göre, New York'ta bulunan Brown Brothers Harriman & Co'dan stratejist Win Thin, "Bu, politika hatalarından dolayı borç ve likidite krizine doğru evrilen tipik bir kur krizi. İşlerin gidişatına bakıldığında piyasaların da ekonomide sert bir inişe, şirketlerin döviz cinsi borçlarını ödeyemediklerini ilan etmesine ve bankaların muhtemel çöküşlerine hazırlıklı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.