Yunan makamlar korkunç yangınla ilgili yeni bilgileri açıkladı. Başkent Atina yakınlarında başlayan yangınlar hakkında açıklamada bulunan Yunan itfaiyesinden yetkililer, "En az 79 kişi hayatını kaybetti. 23'ü çocuk olmak üzere 187 kişi yaralandı" ifadesini kullandı.

Yetkililer, kayıp sayısının henüz net olmadığını açıklarken, bu rakamlar ülke tarihinin en korkunç felaketi olarak tarihe geçti. 2007 yılında ülkenin güneyinde yaşanan yangında 70 kişi hayatını kaybetmişti.

BBC'ye konuşan Giannis Labropoulos, yangın sırasında arabayla Patras'tan Atina'ya seyahat etmekte olduğunu söyledi. Labropoulos yangının çok hızlı yayıldığını belirtti:

"20 metreden daha uzağı göremiyorduk. Bir anda sıcağı hissetmeye başladık ve yangını gördük. Bunun yaşanıyor olamayacağını düşündüm. Çok korkmuştuk. Atlatıp atlatamayacağımızı bilmiyorduk. Başımıza ne geleceğini bilmiyorduk. Dallar ve yıkıntılar arabaya çarpıyordu. Yangının gücü ve sıcaklığın yoğunluğu hayatta bir daha asla deneyimlemek istemeyeceğimiz bir şey" dedi.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS

'Evden ayrılmak için zamanı yoktu'


19 yaşındaki Olivia Exarchakou, Atina'da yaşayan bir öğrenci. Aile dostlarının ikisini yangında kaybetti. Exarchakou yaşadıklarını, "Çatılardan tek görebildiğimiz dumandı. Akropolis'in üzerinden dalga dalga büyüdüğünü gördük. Annemin yakın bir arkadaşı Voutsa bölgesindeki yazlık evini kaybetti. Yangın nedeniyle ölen iki kişi tanıyorum. Birisi evde öldü. Kadının evden ayrılmak için zamanı yoktu çünkü yangın çok hızlı yayılıyordu. Bir başka aile dostumuz plajda hayatını kaybetti. Kadının bedeni suda bulundu" sözleriyle aktardı.