Akademik kariyerine devam etmek isteyen adayların girdiği 2018 ALES sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Ayrıca ÖSYM tarafından yapılan yeni bir açıklama ile ALES soruları ve cevapları da duyuruldu. Haberimizde yer alan linkten TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek ALES sonuçlarınızı ve ALES sorularını ve cevaplarını öğrenebilirsiniz.

ÖSYM AİS ALES SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

ALES SORULARI VE CEVAPLARI TIKLA ÖĞREN

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebilecekler.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada "18 Kasım 2018 tarihinde uygulanan 2018-ALES/3 (Sonbahar Dönemi) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 11 Aralık 2018 tarihinde saat 15.45'den itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır." denildi.