KPSS tercihleri başladı. Ne zaman sona erecek? ÖSYM, KPSS tercihleri ile ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Buna göre; 2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans sınavlarından en az birine girmiş olan memur adayları tercih yapabilecek. Tercih başvuruları internetten yapılacak. KPSS tercihini yapmak için aşağıda yer alan linke tıklayabilirsiniz. Peki KPSS tercihleri ne zaman sona erecek? İşte ayrıntılar...

KPSS TERCİH İŞLEMLERİ EKRANI

KPSS TERCİH KLAVUZU İÇİN TIKLA

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.

Adaylar tercihlerini 11-20 Aralık 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 20 Aralık 2018 gecesi, saat 23.59’da sona erecek.

Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz
son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.