Eğitim hayatlarını Açık Öğretim Fakültesi üzerinden sürdüren öğrenciler AÖF kayıt yenileme işlemlerinini ne zaman gerçekleşeceğini araştırıyor. Bunun yanında gelecek dönem sınavlara girecek öğrenciler AÖF bahar dönemi sınavlarının hangü gün gerçekleşeceğini de araştırıyor. Yüz binlerce öğrencinin öğrenim gördiği AÖF hakkındaki ilgi çekici detaylar...

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

AÖF kayıt yenileme tarihlerini araştıran öğrencilerin merak ettikleri tarihler belli oldu. AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından bir sonraki dönem için başvurularını gerçekleştirecek olan öğrenciler, 12-23 Şubat tarihleri arasında bu işlemlerini tamamlayabilecek. Bu sürecin ardından Bahar dönemi ara sınavı ise 14-15 Nisan tarihlerinde yapılacak.

AÖF kayıt yenileme ne zaman

AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan bilgilere göre AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM'lerinden yatırılabilecek. AÖF kayıt yenileme ücretleri hakkında yapılan açıklama şu şekilde; 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini, Ziraat Bankası ATM’lerinden, Mobil bankacılık veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler.

AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında “Başarı Notu” alt sınırı uygulanır.

“Başarı Notu” alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30’dur.“Başarı Notu” alt sınırın altında olan öğrencilere FF harf notu verilir.

AÖF sınav sonuçlarını ile ilgili bilgilere Anadolum e-Kampüs ya da AÖF sistemine öğrenci girişi yaparak sorgulamanız mümkün.