17 Mart'ta yapılacak sınavların ertelenmesi ile AÖL sınav giriş yerleri ve belgesi ne zaman yayınlanacak sorusu da gündeme geldi. Açıköğretim Lisesi sınavları ileri bir tarihe alındı. 2018 AÖL sınavı ne zaman, 2018 AÖL sınav giriş belgesi çıktısı alma işlemi nasıl yapılacak? soruları açıköğretim öğrencileri ve aileleri tarafından merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

AÖL SINAVI NE ZAMAN?

İşte MEB duyurusu;

Merkezi Sistem Sınav Uygulama Takviminde 17 - 18 Mart 2018 tarihinde yapılması kararlaştırılan 2. Dönem Açık Öğretim Kurumları Sınavları, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Baskı Ünitesinde meydana gelen teknik arıza sebebiyle 31 Mart - 01 Nisan 2018 tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştır. Yeni düzenleme aşağıdaki gibidir.
meb-aol

Ayrıca 3. Oturumun saat 15.00’ a alınmasının nedeni ÖSYM sınav takviminde yer alan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının sabah saat 10.15’ te yapılacak olmasından kaynaklanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AÖL sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri henüz belli değil. 

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKARTMA EKRANI

AÖL SINAVINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Açık Öğretim Lisesi sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır.

Sınavlarda;

Her dersten 20 soru sorulmaktadır,

Her soru 4 seçeneklidir,

Her doğru cevabın değeri 5 puandır,

Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez).

Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır.