AÖL sınavı ilk oturumu Cumartesi günü gerçekleştirildi. Liseyi dışarıdan tamamlamak isteyenlerin katıldığı, AÖL sorularI ve cevap anahtarları hakkında bilgi almak on binlerce öğrenci sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak ediyor. Peki MEB tarafından düzenlenen Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçları ne zaman belli olacak? AÖL Soruları ve cevaplar duyuruldu mu?

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) sınav sonuçları için heyecan dolu bekleyişin ne zaman sona ereceği henüz belli değil. Fakat sonuçların yılbaşına kadara açıklanması bekleniyor.

[old_news_related_template title="ÖSYM KPSS DHBT giriş yerlerini açıkladı! KPSS DHBT giriş belgesi sorgulama ekranı…" desc="ÖSYM KPSS DHBT sınav yerlerini açıkladı. 9 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS DHBT sınavı Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde görev almak isteyen memur adayları tarafından merakla uzun zamandır bekleniyordu. Peki, 2018 KPSS DHBT giriş belgesi nasıl alınır? İşte, KPSS DHBT sınavı hakkında merak edilen detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/kpss-dhbt-giris-shutter_16_9_1544280397.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/osym-kpss-dhbt-giris-yerlerini-acikladi-kpss-dhbt-giris-belgesi-sorgulama-ekrani-2784331/"]

SORULAR VE CEVAPLAR YAYIMLANDI MI?

8-9 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınavlarda sorulan soru ve cevapların “aol.meb.gov.tr” adresinde yer alması bekleniyor. Soruların sadece adayların erişimine mi açılacağı yoksa ortak paylaşım mı yapılacağı ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Öte yandan 1. Dönem sınavında sorulan soruların ve cevaplarının 10-16 Aralık tarihlerinde yayımlanması bekleniyor.

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI

AÖL’DEN MEZUN OLMAK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİYOR?

Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri,
Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;
Alanlılar için: 112 kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması,
Alansızlar için: 120 kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açık Öğretim lisesinden mezun olabilir.

aol

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİNİN ALINMASI

  • Sınava Giriş Belgeleri “www.aol.meb.gov.tr” resmi web sitesinde yayınlanmaktadır. Bu adresten alınacak Sınav Giriş Belgesine ait bilgisayar çıktısı ile sınava girilmelidir.

  • Sınav Giriş Belgesi fotoğrafsız ise, öğrencinin sınav esnasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, sınav öncesinde fotoğrafının sisteme irtibat bürolarınca eklenmesi ve fotoğraflı giriş belgesinin alınması gerekmektedir.

  • Öğrencilerin adreslerine herhangi bir sınav evrakı gönderilmemektedir.

  • Sınav Giriş Belgesindeki bilgiler ile açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

  • Sınav Giriş Belgenizde belirtilen okul ve salonda sınava girmeniz gerektiğini unutmayınız.

  • Sınav gününden önce sınava gireceğiniz yeri mutlaka görünüz.