MEB tarafından 3 Haziran’da gerçekleştirilen İOKBS bursluluk sınavından sonra sıra sonuçların açıklanmasına geldi. Bursluluk sınavı sonuçları için MEB tarafından verilen tarih 18 Temmuz. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerini katıldığı İOKBS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi üzerinden duyurulacak.

2018 İOKBS BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle bursluluk paranızı alırsınız. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa alırsınız.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabildiği bu burs bir öğrenci için çok değerli bir miktardır. 2018 İOKBS burs ücretin 648.04 TL

bursluluk-sinavi-iokbs

SONUÇLAR 18 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

PYBS sonuçları ile ilgili MEB açıklaması araştırılıyor. İOKBS sonuçları 18 Temmuz'da “http://www.meb.gov.tr” ve “http://odsgm.meb.gov.tr” internet adreslerinde ilan edilecek.

BURSLULUK SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

(-) Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

(-) Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, zarar görmüş olması ya da cevap kâğıdının çıkmaması,

(-) Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

(-) Başka öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması,

(-) Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

(-) Dönüş sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,

(-) Öğrencinin salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilmesi,

(-) Sınava girdiği hâlde, işaretlemeyi cevap kâğıdına yapmaması,

(-) Sınav evrakındaki fotoğraf ve bilgilerle geçerli kimlik belgesinde uyuşmazlık olması

[old_news_related_template title="2018 yaz tatili ne zaman bitecek? Okullar ne zaman açılacak? " desc="Okullar ne zaman açılacak? Öğrenciler ve veliler 2018-2019 eğitim öğretim yılında okullar’ın hangi tarihte açılacağı konusunu merakla araştırıyor. ‘Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatilinin bitmesine kaç gün kaldı?’ gibi sorulara yanıt arayan öğrenciler bu sorularla ilgili Google üzerinde aramalarda bulunuyorlar. İşte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/okullar-ne-zaman-aciliyor_16_9_1531729877.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/2018-yaz-tatili-ne-zaman-bitecek-okullar-ne-zaman-acilacak-tatilin-son-gunu-yaklasiyor-2523094/"]