DGS sınavı nihayet belli oldu. 2018 DGS sınavı ne zaman? DGS sınavı başvuru tarihleri ne zaman? 2 yıllık ön lisansı, lisans programına nasıl çevirebilirim sorusunu cevabı olan DGS Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans programlarından mezun olan öğrencileri bir üst program olan 4 yıllık lisans programına geçiş hakkı sunmaktadır. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvurulara kısa bir süre kaldı, merak edilenler haberimizde...

DGS'DE YENİ SİSTEM MERAK KONUSU

DGS artık tüm Türkiye’de gerçekleşecek. DGS'de yeni sistemle beraber sınavların tüm Türkiye'ye yayılmasını öğrencilerin bir çoğu memnuniyetle karşılarken sosyal medya siteleri üzerinden yapılan paylaşımlarda kontenjan artırımı talebi dikkat çekti.

dgs basvuru dgs ne zaman

DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Dikey Geçiş Sınavı yani DGS birçok öğrencinin umutlarını bağladığı sınav olarak dikkat çekiyor. Önlisans eğitimlerini lisans seviyesine yükseltmek isteyen öğrencilerin girecekleri DGS sınavlarıyla ilgili yeni gelişmeler öğrencilerden farklı yorumlar aldı. DGS'nin başvuru tarihleri 16 Mayıs 2018 ile 24 Mayıs 2018 tarihleri arasında olacak. DGS'ye girmeye hak kazanan öğrenciler için sınav 8 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Sonuçlar ise 2 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. Sınavda adaylara yönelik sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulanacak ve her test 120 sorudan oluşacaktır.

DGS'YE GİRECEKLER İÇİN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Sınavını tamamlayan adaylar, kullandığı sınav kitapçığını salondaki görevlilere teslim edecekler, sıra üzerinde bırakmayacaklardır. Adayın sınava girdiği salonda sıra üzerinde kalan ve ÖSYM’ye ulaşmayan sınav evrakından adayın kendisi sorumludur. Sınava Giriş Belgesi ise belgede yer alan SINAVA GİRİŞ KODU aday tarafından sınav kitapçığına yazıldıktan ve kodlandıktan sonra salondaki sınav görevlileri tarafından toplanacaktır. Sınava giriş belgesinin, sınav kitapçığının salon görevlilerine eksiksiz olarak teslim edilmesinin sorumluluğu adaya aittir. ÖSYM’de her salona ait sınav evrakı paketi, görevliler tarafından tek tek açılır, paketin içinden çıkan bütün belgeler tek tek sayılır ve eksik varsa bir tutanakla tespit edilir. Sınava giriş belgesi veya sınav kitapçığı eksik çıkan adayın sınavı geçersiz sayılır. Adaylar isterlerse salon görevlilerinin, sınav kitapçıklarını paketlemelerini izleyebilirler.