Onbinlerce aday hangi üniversiteyi kazandığını öğrenmek için DGS tercih sonuçlarını bekliyor. Dikey Geçiş Sınavı önlisans öğrencilerinin lisans programlarına geçmelerini sağlayan adım.  DGS tercih sonuçları haberini onbinlerce öğrenci sabırsızlıkla bekliyor. DGS tercih sonuçlarına dair detaylar…

DGS TERCİH SONUÇLARI GEÇEN SENE NE ZAMAN AÇIKLANDI?

DGS tercih sonuçları geçtiğimiz sene 2 Ekim tarihinde açıklandı. DGS tercih sonuçlarının yine Eylül sonu Ekim başı dolaylarında açıklanması bekleniyor.

DGS tercih sonuçları bekleniyor… ÖSYM 2018 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

TABLO 2 VE ÖZEL KOŞULLAR UYARILARI

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.