ÖSYM tarafından gerçekleşecek olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları bir süredir devam ediyor. İki yıllık üniversite eğitimlerini, 4 yıllık (lisans) eğitimine tamamlamak isteyen adaylar başvuru tarihleri içinde DGS başvurularını tamamlamak zorunda. DGS başvurularının bugün son günü...

DGS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

DGS'ye başvuru yapabilecekler ÖSYM tarafından şu şekilde belirleniyor; Meslek yüksek okulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olan öğrenciler, o yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksek okullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler DGS'ye başvurabilirken, açık öğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS'ye başvuramamaktadır. Adaylar, TC Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin kendi internet sitesinden sınav giriş belgelerini alabilirler.

Aşağıdaki link üzerinden DGS başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz...

DGS BAŞVURULARINI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

İşte Dikey Geçiş Sınavı ücretinin yatırılacağı bankalar;

*Akbank'ın tüm şubeleri, ATM veinternetbankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

*Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri veinternetbankacılığı (KKTC'den başvuracakadaylar hariç)

*Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internetbankacılığı

*Halkbank ATM,internetbankacılığı ve şubeler

*Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'denücret yatırılmaz.)ü

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından DGS başvuru ücretleri de yayınlandı, DGS’ye başvurmak isteyen adaylar 100 TL ödeme yapmak zorunda. Başvuru hizmeti olarak da ücret 5 TL olarak belirlendi.