Karnelerin alınmasına sayılı günler kala veliler öğrencileri hakkında bilgi alabilmek için Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ekranı ile ile notlar devamsızlık bilgileri sorguluyor. Yazılı sınav notları ve öğrenci devamsızlığı hakkında bilgi sahibi oluyorlar. İşte VBS giriş işlemi ile sınav sonuçları öğrenme ekranı...

Öğrencilerin ve velilerin gündemi e-Okul! Veliler öğrencilerin devamsızlık bilgilerine ve sınav sonuçlarına e-Okul VBS giriş işlemi ile ulaşabilirler. VBS’ye nasıl giriş yapılır? Çocuğunuzun yazılı ve sözlü notlarını ve devamsızlığını öğreneceğiniz Veli Bilgilendirme Sistemi ile takdir ve teşekkür hesaplaması haberimizde. Bunlara ek olarak öğretmenler notları “Yönetim Bilgi Sistemi” üzerinden giriş yaparak sisteme verileri giriyorlar. Haberimizin içeriğinde e-Okul ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz.

e okul

E-OKUL NOT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan “Not Bilgisi” seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

E-OKUL GİRİŞ: VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

DİKKAT! SAHTE UYGULAMA SEBEBİYLE BİLGİLERİNİZ ÇALINABİLİR

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’dan uyarılar geldi. Mobil uygulama mağazalarında yer alan sahte uygulamalara karşı vatandaşlara uyarıda bulunan Sayan, bu konuda yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Mobil uygulama mağazalarında vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde etmeye yönelik olarak bazı uygulamalar yer almakta. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde E-Devlet, SGK, HGS, E-Okul gibi popüler isimlere sahip 40 civarında uygulamadan 32’sinin sahte olduğunu ve bu sahte mobil uygulamaların bir kısmının zararlı aktivite içerdiğini tespit ettik. İsmi SGK, HGS, E-Okul olan sahte uygulamalardan 32’sinin vatandaşların verilerini alabildiğini tespit ettik ve bu uygulamalar kurulum esnasında gereksiz izin istemekte, kişisel verilere ulaşabilmekte. Bir diğer sahtecilik uygulaması da bankacılık uygulamalarında görülüyor. Kişilerin SMS bilgisine kadar erişim izni alan sahte uygulamalar bankacılık uygulamalarındaki bir defaya mahsus üretilen şifrelerin dolandırıcılık faaliyetlerine ulaşmasına yol açabiliyor. Bu konuda vatandaşlarımız sadece bilenen mecralardan bu uygulamaları indirmeli, mağazalardaki uygulamaların sahte olup olmadığını anlamak için ise indirme sayısı, kullanıcı yorumları, yayıncı ve iletişim bilgilerine bakması gerektiği konusunda uyarmak istiyorum.”

ÖĞRENCİLERİN KAÇ DEVAMSIZLIK HAKKI VAR?

Lise öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan birisi ise bir eğitim yılı içerisinde kaç gün devamsızlık haklarının olduğu sorusudur. Bundan bir önceki yönetmeliğe göre lise öğrencilerinin 20 gün özürsüz ve 20 gün özürlü olmak ile birlikte 5 gün de okul idaresinin izin verme hakkı ile birlikte toplamda 45 gün devamsızlık hakları bulunuyordu. Ancak yeni yönetmelik doğrultusunda 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde gerçekleşmiş ve 2017 – 2018 yılı eğitim öğretim yılında da gerçekleşecek olan lise öğrencilerinin devamsızlık hakkı özürsüz 10 güne düşürülmüştür.

[old_news_related_template title="15 tatil ne zaman başlayacak? İşte MEB 2018 çalışma takvimi!" desc="15 tatil için geri sayım başladı! Tüm öğrenci ve veliler 15 tatil ne zaman? sorusunun yanıtını araştırıyor. Tatil planı yapabilmek ve takvimi oluşturabilmek için heyecanlı bir bekleyiş içindeki öğrenci ve velileri yarı yıl tatiline kaç gün kaldı sorusunun yanıtını arıyorlar. İşte MEB çalışma ve resmi tatiller takvimi! ve merak edile bu soruların yanıtları" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/15-tatil-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/15-tatil-ne-zaman-baslayacak-yari-yil-tatiline-kac-gun-kaldi-ite-meb-2018-calisma-takvimi-2165957/"]

TAKDİR TEŞEKKÜR NASIL HESAPLANIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencinin sınav tarihleri, haftalık ders programı, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları ve devamsızlık bilgisi görülebilir. Öğretmenler de bu bilgileri görebilir ve öğrencilerin not girişlerini sistem üzerinden yapabilir. Sistemde öğrencileri ilgilendiren çeşitli duyurular da ana sayfa üzerinden yapılır. E-Okul ile öğrenciler tarafından dönem sonlarında sürekli merak konusu olan takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir. Hesaplama işlemi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından E-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir. Tüm notlar girildikten sonra görünür hale gelen yıl sonu başarı puanı ile takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alınacağı hesaplanabilir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 85,00 – 100 puan aralığında ise takdir belgesi, 70 – 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi verilir. Okulda üç yıl boyunca takdir belgesi alan öğrenciler, üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

e Okul giriş yap! Veli Bilgilendirme Sistemi takdir teşekkür hesapla, VBS öğrenci girişi devamsızlık bilgilerini kontrol et

E-OKUL’DAN HANGİ BİLGİLER EDİNİLEBİLİR?

Devamsızlık Bilgisi: devamsızlık bilgisi bölümünden öğrencilerin hangi günlerde okula gittiği hangi günlerde ise gitmediği takibi yapılmaktadır. Bu bölümde geç kalma durumlarında dahi bilgi sağlanabilir.

Not Bilgisi: Not bilgisi bölümünde ise öğrencilerin güncel dönemde aldığı derslerdeki başarı durumu görüntülenmektedir. Sınav ve sözlülerde alınan notların öğretmenler tarafından sisteme girilmesi ile görülen bu bilgiler sayesinde kişiler öğrencilerin başarı durumunu görebilmektedir.

Haftalık Ders Programı: Haftalık ders programı bölümünde öğrencilerin derslerinin takibi yapılabilmektedir. Haftalık olarak yayınlanan ders programında öğrencilerin hangi gün hangi dersinin olduğu öğrenilebilmektedir.

Sınav Tarihleri: Sınav takvimlerinin belli olmasının ardından ilgili tarihler e okula yüklenmektedir bu bakımdan öğrenci ve veliler sınav takibini bu bölümden yapabilmektedir.

[old_news_related_template title="AÖL 3. dönem kayıtları başladı! Açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır?" desc="AÖL ikinci dönem kayıt yenileme işlemleri geçtiğimiz günlerde başladı. Açık lise öğrencileri şimdi AÖL kayıt işlemlerinin ne zaman biteceğini merak ediyor. AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar? AÖL kayıt yenileme işlemleri hangi tarihe kadar sürecek? Açık Lise kayıt yenileme işlemlerini yapmak için yapılması gereken işlemler neler? İşte AÖL 2018 2. dönem kayıtları hakkında detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/aol-kayit-islemleri.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/aol-3-donem-kayitlari-basladi-acik-lise-kayit-yenileme-nasil-yapilir-2167529/"]

[old_news_related_template title="İşte 2018 resmi tatil günleri ve bayram tarihleri..." desc="Yeni yılda vatandaşlar yeni yılın resmi tatil günlerini merak ediyor. 2018 yılında hangi resmi tatil hangi güne denk geliyor sorusunu soran vatandaşlar, bayram tatillerinin de kaç gün olacağını ve hangi tarihlere denk geleceğini araştırıyor. Bu sene tatiller konusunda bieraz kısır bir yıl geçireceğiz işte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/resmi-tatil-gunleri-2018.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/2018de-bayram-tatili-kac-gun-iste-2018-resmi-tatil-gunleri-ve-bayram-tarihleri-2166203/"]