İlk dönemin bitmesine çok kısa süre kala öğrencilerin gündemindeki en önemli konu karne notları. e-Okul giriş sistemi sayesinde öğrenciler e-Okul girişlerini gerçekleştirebiliyor. Tatile çıkmadan önce son sınavlarını ise karnede verecekler. Ayrıca velilerde e okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde karne ile sürpriz yaşamaktan kurtuluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bilişim Sistemleri projesi kapsamında 2017 yılında kullanıma açılan e okul sisteminde öğrencilerin en heyecanlı günleri. Bir okulun yönetim bilgi sistemini içeren e okul’a öğrenci ya da veli olarak giriş yapabilirsiniz.

E-OKUL’DA NELER VAR?

Haftalık ders programları, nakil durumu, devamsızlık bilgisi, şube yazılı ortalamaları ve sınav tarihleri bulunur. Bu bilgiler öğretmenler tarafından da görülebilir. Ayrıca dönem sonunda öğrenciler tarafından merak edilen takdir-teşekkür hesaplaması da E-Okul üzerinden yapılabilir. Tüm notlar öğretmenler tarafından sisteme yüklendikten sonra öğrencinin yıl sonu başarı puanına bakılır. Yıl sonu başarı puanı öğrencinin teşekkür belgesi ya da takdir belgesi alıp alamayacağını belirler.

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ

E-OKUL KARNE NOTU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan “Not Bilgisi” seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

e okul giriş

 

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 70,00 - 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında ise takdir belgesi verilir. Üç yıl ard arda takdir belgesi almış olan öğrenciler de başarılarından dolayı üstün başarı belgesi almaya hak kazanırlar.

DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN?

Lise öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan birisi ise bir eğitim yılı içerisinde kaç gün devamsızlık haklarının olduğu sorusudur. Bundan bir önceki yönetmeliğe göre lise öğrencilerinin 20 gün özürsüz ve 20 gün özürlü olmak ile birlikte 5 gün de okul idaresinin izin verme hakkı ile birlikte toplamda 45 gün devamsızlık hakları bulunuyordu. Ancak yeni yönetmelik doğrultusunda 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde gerçekleşmiş ve 2017 – 2018 yılı eğitim öğretim yılında da gerçekleşecek olan lise öğrencilerinin devamsızlık hakkı özürsüz 10 güne düşürülmüştür.

NOTLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Veliler okula gelmeye gerek görmeden çocuklarının tüm not bilgilerini öğrenebilir.Her veli, çocuklarının okuldaki durumları ile ilgili bilgi almak için sisteme giriş yaptıktan sonra not sorgulaması yapabilmekte ve güncel notları öğrenebilir. Bilgi sorgulaması, öğretmenler tarafından yapılacak bilgi girişi sayesinde yapılır. Bu nedenle sistemin arka planındaki bilgi girişinin de düzenli olarak yapıldığı bilinmelidir. Sistemin kullanımı için herhangi bir ücretin alınmaması da sistemin çok daha işler hale gelmesini sağlanır. Öğrenci ve veliler kolay bir şekilde tüm işlemleri ücretsiz bir şekilde yapabilir