Eğitim-Sen, Twitter’da bugün başlatılan ‘Davana sahip çık’ hastag eylemine milli eğitim bürokratlarının destek vermesine tepki gösterdi. “Eğitim ve bilim emekçilerinin, öğrencilerin hakkına sahip çıkmayanlar, ‘Davana Sahip Çık’ çağrısı ile kişisel ikballerine sahip çıkıyor” başlığıyla açıklama yapan Eğitim-Sen, şunları belirtti:

“Eğitim; AKP'nin kadrolaşmayı esas aldığı,liyakati tamamen reddettiği,kamusal,bilimsel eğitimi yok ettiği yeni rejim inşasının örgütlenme alanı haline getirildi. Okul idarecilerinin, ataması yapılan öğretmenlerin, proje okulları öğretmenlerinin mülakat ile belirlendiği, yandaş sendika dışında tüm eğitim ve bilim emekçilerine her türlü baskının, haksızlığın yapıldığı 16 yıl yaşatıldı eğitim ve bilim emekçilerine...

Ve bugün de 'Davana Sahip Çık' hasthag eylemi ile milli eğitim bürokratları, il/ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri kişisel ve resmi sosyal medya hesaplarından iktidar partisinin propagandasını yaparak büyük bir skandala daha imza attılar.

Geçtiğimiz haftalarda da Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden 16 yıllık Akp iktidarının sözde eğitimdeki 'başarısı' adı altında Mark Twain'in; “Yalanlar, kahrolası yalanlar ve istatistikler”sözünü kanıtlayan nitelikte görseller ve açıklamalar yayınladılar. Aynı Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl eğitim yılsonu raporu, verileri ve istatistiklerini eğitimdeki başarısızlıklarını gizleme amacıyla açıklamayan bir bakanlıktır.

'Davana Sahip Çık!' hasthagi ile bir skandala daha imza atan milli eğitim bürokratları, il/ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürlerini bir kez daha uyarıyoruz; Bulunduğunuz 'koltuklara' halkın vergileri ile geldiniz.Halka rağmen,eğitim ve bilim emekçilerine,öğrencilerimize rağmen bulunduğunuz yerleri kişisel ikballeriniz ve siyasi iktidarın propaganda aracı olarak kullanmazsınız. Artık yeter!”