Sürücü adayları 10 Şubat'ta ehliyet sınavında ter döktü. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih de bu andan itibaren merak edilmeye başladı. Ehliyet sınavı sonuçlarının henüz açıklanmaması sebebiyle MEB, sınav sonuçlarını açıklayacağı tarihi paylaşarak bu meraka kısmen de olsa son verdi İşte o tarih...

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından yapılan Ehliyet sınav soruları sınavın sona ermesinin ardından birkaç gün içerisinde açıklanırken; sınav sonuçları da on beş gün içerisinde ilan ediliyor. 10 Şubat Ehliyet sınav sonuçlarının 1 hafta içinde açıklaması bekleniyor.

ehliyet sınav sonuçları

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Ehliyet sınavı sonuçlarını görüntülemek için TC Kimlik No ile sorgulama yapılması gerekmektedir. 10 şubat ehliyet sınav sonuçlarını sorgulamak için aşağıda yer alan “sonuç linki” ile MEB sayfasına yönlendirileceksiniz. Daha sonra MEB Motorlu Taşıtlar Sınav sayfasında girdiğiniz sınavın sonuç bilgisi linkine tıklayarak ulaşabileceğiniz sorgulama alanında, TC Kimlik No ve güvenlik numarasını girerek ehliyet sınav sonucunuzu görüntülemeniz mümkün olacaktır.

DİREKSİYON SINAVLARI NE ZAMAN?

10 Şubat’ta yapılan sınavın sonuçları açıklandıktan sonra, kursiyerler sınavı geçtiği taktirde, direksiyon sınavına girecekler. Direksiyon sınavı; ana sınav ve ara sınav olmak üzere iki kez yapılacak. Ana sınav 3 Mart ve 4 Mart 2018, 10 Mart ve 11 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak. Ara sınav tarihleri ise 24 Mart ve 25 Mart 2018, 7 Nisan ve 8 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak.

EHLİYET SINAVINA İTİRAZ EDEBİLİR MİYİM?

Sınav sorularına, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak olan itirazlar internette yayınlandıktan sonra 10 gün içinde 20 TL karşılığında dilekçeyle yapılabilir.

[sozcu_dailymotion_video id="x1aw7ol"]