Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 yılının 4. ehliyet sınavını düzenleyecek. 2018/MTSKS-4, 20 Ekim 2018'de saat 14.00'te yapılacak. Adaylar ehliyet sınav giriş belgesini Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ya da e-Devlet kapısından edinilebiliyor.

[caption id="attachment_2688866" align="alignnone" width="1063"]ehliyet-sofor-shutterstock Ehliyet sınavında başarılı olan adaylar direksiyon sınavına giriyor.[/caption]

Ehliyet almak isteyen sürücü adayları ilk olarak yazılı sınava tabi tutulur. Yazılı sınavdan geçer puan alan adaylar ikinci sınav olan direksiyon sınavına katılmaya hak kazanırlar. Yazılı sınavda adaylara 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı olmak üzere toplamda 50 soru sorulur. Yazılı sınav baraj puanı 70’dir. Her bir sorunun değeri 2 puandır. Bu durumda 35 doğru yapan adaylar yazılı sınavdan başarılı olmuş olacaktır. 70 puan alan adaylara ikinci sınava katılmaya hak kazanacaklardır.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.