ÖSYM YKS sınav giriş belgelerini erişime açtı. Sınav için hazırlıklarını sürdürenler sınava kısa süre kaldığını için bir an önce ÖSYM'nin YKS sınav giriş yerlerini açıklamasını bekliyordu ve sınav giriş yerleriyle beraber sınav giriş belgelerine de kavuştular. YGS ve LYS'nin kaldırılmasının ardından bu yıl üniversite adayları ilk kez YKS'ye girecek, işte sınavla ilgili detaylar ve ÖSYM'nin giriş belgelerine erişim linki...

YKS GİRİŞ BELGELERİ  BU LİNKTE



 

SINAV SÜRELERİ NE KADAR?

Sınavların soru sayısını açıklayan YÖK Başkanı Yekta Saraç, sınav süresinin henüz belirlenmediğini söyledi. YGS-LYS sisteminde test türüne göre farklılık göstermekle beraber bir soruya 1,5 - 1,7 dakika süre düşüyor. YGS-LYS'den önce yapılan ÖSS'de ise soru başına 1 dakika veriliyordu. Saraç, gerekli değerlendirmelerin yapıldıktan sonra sınav sürelerinin belirleneceğini, bunun da ileri bir tarihte açıklanacağını söyledi.

ogrenci-sinav-iha

YKS'DEN YENİ HABER GELDİ

2018 Üniversite sınavında önemli değişiklik gerçekleşti. YKS'de puan hesaplama kriterleri değişti.

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) adayların puanlarının hesaplanması için gereken kriterlerde güncelleme yaptı. 2018 YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya temel matematik testlerinin birinden en az 0.5; Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin birinden en az 0.5 puan elde edilmesi gerekecek.

SINAVDA KAÇ SORU OLACAK?

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler YGS'de Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerinde 160 sorudan oluşan bir testten sorumluydu. Yeni sınavın ilk oturumunda ise sadece 80 soru olacak. LYS'nin yerine geçecek ikinci oturum ise Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testi için 40 ayrı soru bulunacak. Yabancı dil sınavına girecek adaylara ise 80 soru yöneltilecek.