Üniversite tercih işlemlerini tamamlayıp üniversitelere yerleşemeyen öğrencilerin gözü kulağı ÖSYM'den gelecek ek tercih açıklamasında. Öğrenciler boş kontenjan kaldı mı, ek yerleştirmelere ne zaman başlayacak merak ediyor. Gözler üniversitelerin boş kontenjanlarına çevrildi. Kültür Eğitim Kurumları Eğitim ve Rehberlik Direktörü Salim Ünsal, üniversitelerin boş ve dolu olan kontenjanlarını sıraladı. Tüm üniversitelerde toplamda 180 bin 360 boş kontenjan kaldığını ve doluluk oranının yüzde 82.6 olduğunu söyleyen Ünsal, “Devlet üniversitelerinde 131 bin 955 boş kontenjan var ve doluluk oranı yüzde 84.7 oldu. İşte heyecanla beklenen ek yerleştirmelerin detayları...

HANGİ BÖLÜMLERDE BOŞ KONTENJAN VAR?

Açıköğretim Fakültesi’nin de genellikle boş kaldığını söyleyen Kültür Eğitim Kurumları Eğitim ve Rehberlik Direktörü Salim Ünsal, “Bölümlerde doluluk oranları yüzde 70-80 oranında boşluk var” dedi.

Ünsal devlet üniversitelerindeki popüler bölümlerdeki boş kontenjanları ve doluluk oranlarını şöyle sıraladı:

pop1



HANGİ BÖLÜMLERDE BOŞ KONTENJAN VAR?


Gözler üniversitelerin boş kontenjanlarına çevrildi. Kültür Eğitim Kurumları Eğitim ve Rehberlik Direktörü Salim Ünsal, üniversitelerin boş ve dolu olan kontenjanlarını sıraladı. Tüm üniversitelerde toplamda 180 bin 360 boş kontenjan kaldığını ve doluluk oranının yüzde 82.6 olduğunu söyleyen Ünsal, “Devlet üniversitelerinde 131 bin 955 boş kontenjan var ve doluluk oranı yüzde 84.7 oldu. Vakıf üniversitelerinde doluluk oranı yüzde 75.8 olurken, 37 bin 839 boş kontenjan bulunuyor. Kıbrıs üniversitelerinde boş kontenjan sayısı 9 bin 623 olurken, doluluk oranı yüzde 45.9’da kalmış. Yani yarısı boş kalmış. Yabancı üniversitelerde ise 843 boş kontenjan var ve doluluk oranı yüzde 43.9” dedi.

Bu arada bir dönem en popüler bölümler olan iktisat ve işletme fakültelerine öğrencilerin artık ilgi göstermediği ortaya çıktı.

Salim Ünsal, devlet üniversitelerinde en çok boş kalan lisans bölümlerini şöyle sıraladı:

bos1