Memur olmanın en önemli şartlarından biri KPSS puanı ve sonrasında yapılacak KPSS tercihleri. Memur olma hayali kuran vatandaşlar tercih işlemlerinin başlayacağı tarih hakkında internet üzerinden araştırmalarını yapmaya devam ediyorlar. Peki, KPSS Ön Lisans tercihleri ne zaman yapılacak?

KPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TARİH BELLİ!

2018 ÖSYM tercih kılavuzu, 11 Aralık 2018 tarihinde yayınlanacak, tercih başvuruları 11 Aralık 2018 ila 20 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Tercih başvuruları 20 Aralık 2018 saat 23:59'a kadar ÖSYM AİS sayfasında aktif olacak. 21 Aralık tarihi itibariyle başvurular sona eriyor.

kpss sözcü ile ilgili görsel sonucu

TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.