Memur adaylarının merakla bekledikleri sınav giriş belgeleri yayınlandı. Kamu Personeli Seçme Sınavından geçerli not alıp, memur olma hayali kuran adaylar, 2018 KPSS lise ortaöğretim sınav yerlerinin yer aldığı KPSS sınav giriş belgelerine kavuştu. 07 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olan KPSS ortaöğretim lise sınavı giriş yerleri açıklandı. Sınav giriş yerleri nasıl sorgulanacak. Haberimizden ÖSYM Aday İşlemleri ekranına ulaşarak KPSS giriş yerlerini öğrenebilirsiniz.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV GİRİŞ YERLERİ

SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER!

- 2018 KPSS sınava giriş belgesi,

-Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport,

- Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur.

ORTAÖĞRETİM KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortaöğretim ve Lise mezunlarının girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları 8 Kasım 2018 günü açıklanacak. Adaylar sonuçlara ‘2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi' ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecek. Sonuçlar posta yoluyla iletilmeyecek ve sadece ÖSYM'nin resmi sitesinden öğrenilebilecek.

[old_news_related_template title="KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman?" desc="KPSS ortaöğtetim sınavına sayılı günler kala sınav giriş yerleri ne zamna açıklanacak sorusu gündemde. KPSS sınav giriş yerleri, katılım gösterecekleri sınav için son hazırlıklarını gerçekleştiren binlerce öğrencinin araştırdığı konular arasında yer alıyor. İşte KPSS ortaöğretim sınavı detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/kpss-sinav-yerleri_16_9_1537771044.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/kpss-sinav-giris-yerleri-belli-oldu-mu-kpss-ortaogretim-sinavi-ne-zaman-2642250/"]

KPSS NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır. Sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

kpss-tercihleri_16_9_1537938618

ÖSYM SINAV TAKVİMİNDE YER ALAN SINAVLARDAN BAZILARI

ALES Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 30.09.2018

KPSS Kamu Personel Seçme Sınavı 07.10.2018

e-YDS Elektronik Yabancı Dil Sınavı 13.10.2018

KPSS Kamu Personel Seçme Sınavı 04.11.2018

ALES Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 18.11.2018

KPSS Kamu Personel Seçme Sınavı 09.12.2018

osym-aa-2_16_9_1538029634

ORTAÖĞRETİM (LİSE) KPSS NE ZAMAN?

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimine göre; Ortaöğretim KPSS sınavı, 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacak. Bu sınav için adayların başvuruları 3 Temmuz ve 19 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden yapacak. Öte yandan söz konusu 2018 KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.