Kamu personeli adaylarının merakla bekledikleri KPSS tercih sonuçları açıklandı. KPSS tercih sonuçlarının bugün veya yarın açıklanması bekleniyordu ve ÖSYM sonuçları bugün açıkladı. KPSS tercih sonuçları aşağıdaki link üzerinden sorgulanabilir. İşte kamu personeli adaylarının heyecanlarını zirveye ulaştıran KPSS tercih sonuçları...

2018/2 KPSS TERCİHSONUÇLARI AÇIKLANDI

https://sonuc.osym.gov.tr  adresinden heyecanla beklenen yerleştirme sonuçları duyuruldu. Tercih yapan adaylar TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulama yapabilir. Sorgulama için aşağıdaki bağlantı linkini kullanabilirsiniz.

KPSS YERLEŞTİRME SONUÇ SORGULAMA


KPSS TERCİH SONUÇLARI SAYISAL VERİLER

KPSS tercih sonuçlarına göre ortaöğretimde 71.447 kişi tercih yaptı, önlisansta 133.017 kişi tercih yaparken, lisansta 162.356 kişi tercihlerini tamamladı. Yerleşen sayıları ise şu şekilde; Ortaöğretim 201, ön lisans 350, lisans 1.178.

kpss-tercih-sonuclari

KPSS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILDI?

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecekler.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirilecekler. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecek. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.

[old_news_related_template title="AÖL sınav sonuçları açıklandı! AÖL sınav sonuçları sorgulama ekranı" desc="Günlerdir merak edilen sorunun yanıtı geldi! AÖL sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler http://aolweb.aol.meb.gov.tr adresinden öğrenci numaraları ve şifreleri ile sınav sonuçlarını öğrenebiliyorlar. İşte AÖL sınav sonuçları sorgulama ekranı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/aol-sozcu-4_16_9_1545939411.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/aol-sinav-sonuclari-aciklandi-aol-sinav-sonuclari-sorgulama-ekrani-2-2891362/"]

KPSS NEDİR?

Kamu Personel Seçme Sınavı ya da kısaca KPSS, Türkiye'de devlet kurumlarına personel alımı için ÖSYM tarafından hazırlanıp uygulanan bir sınavdır. Daha önce memur alımı için yapılan Devlet Memurluğu Sınavı ya da kısaca DMS, 1999 yılında Kamu Personeli Yasası'nda yapılan düzenleme yapılarak Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı olarak adlandırılmış ve niteliği değiştirilmiştir. 2002 yılında yapılan isim değişikliği ile şimdiki adı olan KPSS ismini almıştır.

KPSS çatısı altında farklı kurumların ihtiyaçları doğrultusunda farklı sınavlar yapılmaktadır. KPSS çeşitleri şunlardır:

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri)
2016-KPSS Lisans (Alan Bilgisi)
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)
KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)
KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)
KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)
Bu sınavların dışında kamu kuruluşlarına engelli personel alımı için de EKPSS yapılmaktadır.