Kamu personeli olmak isteyen adaylar merakla KPSS'nin tercih sürecini bekliyor. KPSS tercihlerinin başlayacağı tarih ÖSYM tarafından belirlendi, KPSS önlisans ve ortaöğretim tercihleri için saatler kaldı.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM'nin resmi internet sayfasında yer alan bilgilendirmeye göre KPSS 2. Yerleştirme işlemleri için tercihler 11 Aralık 2018 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak, Tercih sürecinin ise 20 Aralık 2018 tarihi itibariyle sona ermesi bekleniyor. Bu yıl KPSS Lise, Önlisans ve Lisans düzeyinde gerçekleşti.

kpss tercihleri site:sozcu.com.tr ile ilgili görsel sonucu

ÖSYM BİLGİLERİ ESAS ALINACAK

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacak. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.