Merakla beklenen açıklama yapıldı ve LGS giriş yerleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), liselere yerleştirmeler için 2 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın giriş belgeleri e-okul sisteminden açıklandı. Bu sene ilk kez uygulanacak olan Liselere Giriş Sınavı(LGS) giriş belgelerini aşağıdaki link üzerinden kontrol edebilirsiniz...

E-OKUL LGS SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI

SINAV SÖZEL VE SAYISAL OLARAK İKİ BÖLÜM OLACAK

Liseye geçiş için yapılacak sınav iki bölümden oluşacak. Sınavda yer alan konular ise şu şekilde sıralanacak. Sözel bölümde, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil; sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri alanlarından sorular yer alacak.

e-Okul giriş: LGS sınav giriş yerleri açıklandı! LGS sınav giriş yerleri görüntüleme ekranı tıkla, öğren!

SINAVA GİRİŞLERDE ÇİPLİ KİMLİK ŞART MI?

Lise Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrencileri ve velilerini meraklandıran söylenti birçok kişiyi sınav yaklaşırken paniğe sürükledi. "LGS'ye girerken çipli yeni nüfus cüzdanı isteniyor" söylentisi gerçeği yansıtmıyor. Sınava girerken çipli yeni nüfus cüzdanı değil, T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı istenecek. Milli Eğim Bakanlığı’nın açıkladığı kılavuzda da öğrencilerden sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, kimlik numaralı nüfus cüzdanı isteniyor.