LGS güvenlik kodu ile öğrenciler başvurularını kaydettikten sonra Güvenlik Kayıt No sonraki girişlerinde isteniyor. Başvurusunu ilk defa kaydedecek olanlar güvenlik kodu kısmını boş geçecekler. Güvenlik Kayıt No'yu öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne şahsen başvurarak Güvenlik Kayıt Numarası'nı öğrenebilirsiniz.

LGS GÜVENLİK KAYIT NO NEDİR?

Güvenlik Kayıt No alanı Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Yerleştirme Sınavı başvurusunda verilen numaradır.

Bu sınava Başvuru yapmamışsanız ilk girişte boş geçiniz. Başvurunun kaydedilmesinden sonraki girişlerde size verilecek olan "Güvenlik Kayıt No" değerini girmelisiniz.

Dikkat: Kayıt işleminden sonra ekranda gösterilecek olan "Güvenlik Kayıt No" değerini almayı unutmayınız! Numarayı almayı unuttuysanız öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne şahsen başvurarak Güvenlik Kayıt Numarası'nı öğrenebilirsiniz.

'TERCİH KILAVUZU ANLAŞILIR DEĞİL'

Dün yayınlanan Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu için uzmanlar ‘Anlaşılır değil' yorumunda bulunarak, ‘Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nu Anlama Kılavuz'u gerektiğini söyledi. Kılavuzun zor, ancak kılavuzu anlamanın daha zor olduğunu söyleyen uzmanlar, tercih yaparken çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
[old_news_related_template title="LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu anlama kılavuzu!" desc="LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu dün yayınlandı. Herkesin anlamakta zorlandığı kılavuz için LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu anlama kılavuzu çıkarılması gerektiği yorumu yapıldı. Bunun üzerine, biz de LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu anlama kılavuzu hazırladık. Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli, nasıl bir yol izlenmeli? İşte cevabı…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/sinav2_shutter-1_16_9_1530106050.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/lgs-tercih-ve-yerlestirme-kilavuzunu-anlama-kilavuzu-2491089/"]