2 Haziran’da yapılacak Lise Geçiş Sınavı’nda (LGS) fotoğraflı sınav giriş belgesi ile kimlik belgesi velilerin kafasını karıştı ve “Çocuklardan çipli yeni nüfus cüzdanı mı isteniyor” sorusunu gündeme getirdi. Ancak uzmanlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı kılavuzu kaynak göstererek, geçmiş yıllarda da böyle kafa karışıklığı yaşandığını belirterek, sınavda çipli yeni nüfus cüzdanı değil, T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı istediğini vurguladı.

T.C. KİMLİK NUMARALI NÜFUS CÜZDANI YETERLİ

Kılavuzda öğrencilere şu uyarı yapıldı: “Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00’da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır. Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.”

ogrenci-foto-iha

FOTOĞRAFLI SINAVA GİRİŞ BELGESİ OKUL MÜDÜRLÜKLERİNDEN ALINACAK

Bununla birlikte, sınavda fotoğraflı sınav giriş belgesi istendiği, fotoğraflı kimlik kartıyla karıştırıldığı kaydedildi.

Kılavuzda sınav giriş belgesi için şu bilgiler paylaşıldı:

“Fotoğraflı sınav giriş belgesi 22 Mayıs 2018 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından renkli olarak alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir. Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir. Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonu’nun teklifi üzerine ÖDSGM’ nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir. Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler, belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüklerinden alabilecektir. Yurt dışından sınav başvurusu yapan öğrencilerin sınav giriş belgesi 22 Mayıs 2018 tarihinde, odsgm.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Öğrenciler elektronik ortamdan aldıkları sınav giriş belgesini bulundukları ülkedeki eğitim ataşeliklerine onaylatacaklardır.”