Bursluluk sınavında ter döken birçok öğrenci ve velisi sınav sonuçlarını heyecanla bekliyordu. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıfların bursluluk sınavı sonuçları açıklandı. Adaylar İOKBS bursluluk sınavı sonuçlarıhttp://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden veya haberimizden öğrenebilirler. İOKBS'de başarılı olan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabildiği bu burs 2018 yılında 648.04 liradır.

SONUÇLAR AÇIKLANDI! 70 BİN ÖĞRENCİ BURS KAZANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları "meb.gov.tr" adresinden açıklandı.  MEB Basın Birimi'nden alınan bilgiye göre, 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İOKBS'ye giren 1 milyon 27 bin 96 öğrenciden 70 bin öğrenci burs almaya hak kazandı.

Bursluluğa hak kazanan öğrencilerden 3 bin 500'ünü öğretmen çocuğu, 3 bin 603'ünü kanunlarla özel hak tanınanlar, 3 bin 500'ünü bulunduğu yerde okul olmayan öğrenciler, 59 bin 397'sını ise "diğer" kontenjan oluşturdu.

Bursluluk hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecek. Belirtilen süreler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından vazgeçmiş sayılacak.

BURS KAZANAN ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

3 Haziran’da sınava giren öğrenci bursu kazanması durumunda, işlemler okulmüdürlükleri tarafından yapılıyor. Öğrenci o seneye dair burs işlemlerini “e-burs modülü” üzerinden gerçekleştirebiliyor.

MEB İOKBS SONUÇLARINI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 3 Haziran’da gerçekleştirilen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için yaptığı duyuruda, sonuçların resmen 18 Temmuz’da açıklanacağını açıklamıştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklama sonrası merakla bugünü bekleyen binlerce öğrenci, muradına erdi. MEB’ten yapılan açıklamaya göre; İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçları açıklandı.

MEB SİTESİNDEN SONUÇLARINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ



2018 İOKBS BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle bursluluk paranızı alırsınız. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa alırsınız.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabildiği bu burs bir öğrenci için çok değerli bir miktardır. 2018 İOKBS burs ücretin 648.04 TL
ogrenci-depo-bursluluk-sinavi

BURSLULUK SINAVI HANGİ DURUMLARDA GEÇERSİZ SAYILIR

– Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

– Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, zarar görmüş olması ya da cevap kâğıdının çıkmaması,

– Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

– Başka öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması,

– Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

– Dönüş sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,

– Öğrencinin salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilmesi,

– Sınava girdiği hâlde, işaretlemeyi cevap kâğıdına yapmaması,

– Sınav evrakındaki fotoğraf ve bilgilerle geçerli kimlik belgesinde uyuşmazlık olması,