Ehliyet sınav sonuçları için geri sayım sürüyor! Sınava giren binlerce sürücü adayı 4 Ağustos'ta yapılan ehliyet sınavı sonucu için tarih bekliyordu. O tarih MEB'ten geldi. İşte o tarih...

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet sınav sonuçlarını 16 Ağustos tarihinde açıklayacağını duyurdu. Ehliyet sınavına girerek sürücü belgesi alma hakkı için ter döken adaylar ehliyet sınavı soru ve cevaplarını geçtiğimiz haftalarda edinmişti.
ehliyet-sinav-sonuclari

2018 EHLİYET SINAV TARİHLERİ

2018/MTSKS-4 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 20 EKİM 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS-5 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 22 ARALIK 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınavı e-sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 günü yapılacaktır.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULA

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİYOR?

Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her bir sorunun değeri, 2 puandır. Diğer sınavlarda olduğu gibi adayların vereceği dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmez. Sınava geçmiş yıllarda çıkan sorulara bakılarak çalışma yapılabilir. Sınavda başarılı olanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Direksiyon sınavında da en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılırlar ve stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yazılı sınavdan geçer not alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Direksiyon sınavının ne zaman yapılacağı ise kayıtlı olunan kurs tarafından belirlenecek. Katılıma göre değişkenlik gösteren sınav tarihlerinin 25-26 Ağustos, 1-2 Eylül ve 8-9 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacağı tahmin ediliyor.