Lise öğrencileri için kritik viraj dönüldü ve LGS tercih sonuçları açıklandı. LGS tercih sonuçlarını sorgulayan öğrenciler ve veliler lise kayıtlarıyla ilgili detayları büyük merakla araştırmaya başladı. Bu sene ilk kez uygulanan yerel yerleştirme sistemi hayal kırıklığı yarattı. Aşağıdaki link üzerinden LGS tercih sonuçlarınızı sorgulayabilir, haberimizin devamından lise kayıtlarıyla iligli detaylara erişebilirsiniz...

MEB LİSE YERLEŞTİRME SONUCU

LGS TERCİH SONUÇLARI

Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 lise yerleştirme sonuçlarını açıkladı. 342 bin kontenjan boş kaldı. Bu kontenjanların çoğu meslek lisesi ve imam hatip lisesi. Bu sene ilk kez uygulanan yerel yerleştirme sistemi (evine en yakın okulu tercih) öğrencileri ve velileri hayal kırıklığına uğrattı. Binlerce öğrenci "Hiçbir tercihinize yerleşemediniz." ekranıyla karşılaştı.

LGS tercihleri sonuçlandı ve sonuçlar MEB tarafından açıklandı… LGS tercih sonuçlarıyla lise virajı dönüldü!

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları –açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.” denildi.

LGS TERCİH SONUÇLARININ İSTATİSTİK DETAYLARI

Öğrencilerin yüzde 15’i İmam Hatip liselerine yerleştirildi.

Lise geçişte TEOG yerine gelen yeni sınav sistemi ilk kez bu yıl uygulanmıştı.

33 bin 964 aday birinci tercihlerine yerleştirildi.

Öğrenciler, hangi liseye kayıt hakkı kazandığını bakanlığın resmi sayfasından sorgulayabiliyor.