LGS’de ter döken adaylar sınavın nasıl geçtiğini sonuçlar açıklanmadan önce kontrol etmek için LGS soru ve cevaplarını merakla araştırıyor. Milyonlarda öğrenci sabah saat 9.30'da başlayan LGS'de sözel ve Türkçe'den 20 soru, din kültürü ve ahlak bilgisinden 10, İngilizce'den 10, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10 olmak üzere toplam 50 soru, 2. bölümde ise Matematikten 20 ve Fen Bilgisinden 20 soru olmak üzere toplam 40 soruyu cevaplandırdı. Sınavın sözel bölümü için öğrencilere 75 dakika, sayısal bölümü için ise 60 dakika verildi. Sınavın sona ermesinin ardından ise hem öğrenciler, hem veliler, hem de öğretmenlerin en çok merak ettiği sorular şunlar: LGS sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? LGS sonucu ne zaman açıklanacak? İşte LGS hakkında merak edilenler…

LGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

LGS soru ve cevaplarının pazar günü ikinci oturum sona erdikten birkaç saat sonra MEB'in resmi internet sitesi üzerinden açıklanması bekleniyor. LGS soru ve cevapları açıklandığı andan itibaren aşağıdaki link üzerinden kontrol edilebilir olacak.

LGS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

LGS sınav sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde meb.gov.tr adresinden adayların erişimine açılacaktır.
sinav-3-iha

LGS SORULARI NASILDI? ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI?

sozcu.com.tr’de Yurdagül Uygun’un haberine göre; sınav sorularını değerlendiren Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt, sözel sorularda öğrencilerin olumlu sonuç alacağını belirterek, “Matematikte sorular çok zor, bol işlemli, yoruma dayalı. Fen Bilimleri soruları TEOG’la kıyasladığımızda sorular çok daha uzun ve düşündürücüdür. Bu sınavda öğrencilerin Sayısal bölümden çok fazla boşu olacaktır. Sayısal ortalaması Türkiye geneli çok düşük olacaktır. Öğrencilerin bu tarz soruları 60 dakika içinde çözmesi, yetiştirmesi çok zordur. MEB’in yayınladığı kazanım testler, deneme sınavları ve örnek olarak yayınlanan sorulara göre sorular zor” dedi.

[old_news_related_template title="LGS kayıtları nasıl olacak?" desc="Milyonlarda öğrenci sabah saat 9.30'da başlayan sınavda sözel ve Türkçe'den 20 soru, din kültürü ve ahlak bilgisinden 10, İngilizce'den 10, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10 olmak üzere toplam 50 soru, 2. bölümde ise Matematikten 20 ve Fen Bilgisinden 20 soru olmak üzere toplam 40 soruyu cevaplandırdı. Sınavın sözel bölümü için öğrencilere 75 dakika, sayısal bölümü için ise 60 dakika verildi. Tüm tedbirlerin alındığı sınav maratonunda öğrenciler salonlarda iyi bir okula yerleşebilmek için ter dökerken aileleri de okul bahçesinde heyecanla çocuklarını bekledi. Sınava giren öğrencilerin okudukları okulların idarecileri de sınava giren öğrencilerine destek olmak için okul bahçesinde hazır bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/lgs-iha_16_9_1527949265.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/turkiyenin-gundemine-oturdu-lgs-sinav-sorulari-ve-cevaplari-ne-zaman-aciklanacak-sinav-zor-muydu-kolay-miydi-2445413/"]

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları'nın sorularla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

SÖZEL BÖLÜM


TÜRKÇE: Liselere Giriş Sınavı Türkçe soruları MEB kazanımları doğrultusundadır. Okuma ve anlama ağırlıklı gelen sorularda; yorumlama yapabilen, okumayı seven her öğrenci olumlu sonuçlar alacaktır. Özellikle paragraf ve metin inceleme sorularında seçilen paragrafların geçmiş yıllardaki gibi ağır olmaması paragrafların günlük hayata dair olması, okurken sıkılan öğrencileri bu sıkıntıdan kurtarmıştır.

Dil Bilgisi soruları öğrenci yaşına uygun, yazım ve noktalama soruları yapılabilecek türdendi. Yine farklı kaynaklarda ALES, DGS tarzından çevirilen sözel mantık sorularının 8. Sınıf seviyesine uygun bir soruyla sorulması sınavın yaş ve öğrenme seviyesine uygunluğunu kanıtlamıştır.
Kısacası okuyan, okuduklarından zevk alan, yorum yapabilen her öğrenci için bu sınav rahat geçmiştir.

T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK : TEOG sistemine göre sorular biraz daha uzun sorulmuş. Bazı paragraf soruları kavramlara göre hazırlanmış. LGS'deki sorular genel anlamda TEOG ile paralel olmuştur. İnkılap Tarih ve Atatürkçülük açısından beklenmedik zor sorularla karşılaşılmadı.

İNGİLİZCE: İngilizce için bu sene farklı bir soru tipi gelmemiş. Sorular daha önce yayınlanan örnek sorularda olduğu gibi okuduğunu ve gördüğünü anlamaya ve ifade edebilmeye yönelik. Geçen yıllarda olduğu gibi cümle ve diyalog tamamlama, görsele dayalı ve paragraf soruları çıkmış.
Öğrencileri zorlayacak sürpriz soru ve soru tipleri yok.Sene boyunca düzenli olarak çalışan ve kelime bilgisi iyi olan tüm öğrencilerin yapabileceği nitelikte.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ: 2017-2018 eğitim öğretim yılı LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları; önceki yıllarda uygulanan TEOG Din sorularına göre kolay niteliktedir. Çok da uzun tutulmayan paragrafların cevapları net olarak bulunabilmektedir. Öğrencinin kafasını karıştırıcı sorular yoktur. Din kazanımlarının en kısa ve öz şekilde ifadesi olmuş sorular. Soru köküne dikkat eden öğrencilerin tamamını cevaplayacağı sorular düzenlenmiş.

SAYISAL BÖLÜM





MATEMATİK: TEOG sınavındaki soru tarzından çok farklı sorular sorulmuş. Sorular çok zor, bol işlemli, yoruma dayalıdır. Sınavda matematik için harcanan süre soruların çözümü için yeterli değildir. Türkiye genelinde yanlış sayısı ve boş sayısı oldukça fazla olacaktır. Matematik ortalaması ciddi oranda düşecektir…

FEN BİLİMLERİ: Fen Bilimleri soruları TEOG'la kıyasladığımızda sorular çok daha uzun ve düşündürücüdür. Soruların çoğu üst düzey düşünme becerisi gerektirmektedir. Soruların görsellerine ilk bakıldığında öğrencide çok zor algısı yaratmaktadır.