AÖF bir öğretim yılını daha geride bıraktı. Ancak bazı öğrenciler derslerini veremedi bu nedenle AÖF 3 ders sınavı ne zaman düzenlenecek sorusunun cevabını internet üzerinden araştırıyor. Öğrencilerin dönem uzatmamasını sağlayan AÖF 3 ders sınavları hakkında ayrıntılı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Kayıtlı oldukları bölümlerde/programlarda tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler “Üç Ders Sınavı”na girebilir. Öğrencinin, güz ve bahar dönemlerinde toplamda en fazla üç başarısız dersi varsa ve bu derslere ilgili öğretim yılı dönemlerinde kayıt yaptırmışsa “Üç Ders Sınavı”na girebilir. Lisans öğrenimini sürdürürken önlisans mezunu olmak isteyen ancak ilk 4 yarıyıldan başarısız dersi bulunan öğrenci, “Üç Ders Sınavı”na giremez. (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenci, “Üç Ders Sınavı”na giremez.

aof-iha

AÖF 3 DERS SINAVI NE ZAMAN?

Anadolu Üniversite tarafından yayımlanan sınav takvimine göre 2018 AÖF üç ders sınav 21 Temmuz’da yapılacak. “Üç Ders Sınavı” notu, dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, sınav uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile “Üç Ders Sınavı” notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir.

AÖF SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Öğrenciler https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim-sonuclar adresinden e-posta adresi yea tc kimlik numarası ve şifrelerini girerek AÖF final sınav sonucunu öğrenebiliyorlar.