Milli Savunma Üniversitesine bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarında öğrenim görmek isteyen adaylar başvurularını tamamladı ve MSÜ sınavını bekliyor. MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak, sınav nasıl olacak soruları askeri öğrenci adaylarının aklında. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bünyesinde görev yapmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından yapılacak sınavva girecekleri. Peki MSÜ sınavı ne zaman, sınav giriş yerleri ve belgeleri belli oldu mu?

MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

MSÜ öğrencisi olmak için Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2018-MSÜ) ÖSYM tarafından yapılacak ve değerlendirilecektir. Sınava başvurular 9 Ocak tarihinde başladı ve 15 Şubat 2018 tarihine kadar sürecek. Sınav, 18 Mart 2018 Pazar günü tüm il merkezlerinde yapılacak, saat 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecektir.

MSÜ SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

MSÜ sınav giriş yerleri henüz açıklanmış değil. MSÜ sınav giriş yerleri, sınavın yapılacağı hafta içerisinde (12-17 Mart) yayımlanacak. Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, sınavın yapılacağı hafta içinde T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır. Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez.

Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

MSÜ SINAVI NASIL OLACAK?

Sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Test, tek kitapçık halinde adaylara verilecek, adaylar cevaplarını cevap kâğıdına işaretleyeceklerdir.
msu-sinavi

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

DİKKAT: Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına; sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.