ÖSYM Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları için geçtiğimiz günlerde vermşti ve o gün geldi. MSÜ sınav sonuçları ÖSYM tarafından yarın ÖSYM aday işlemleri internet sitesi yani https://ais.osym.gov.tr üzerinden erişime açılacak. İşte MSÜ sınav sonuçları ve MSü sınav sonuçlarıyla ilgili merak edilen ayrıntılar...

MSÜ SINAV SONUÇLARI NASIL KONTROL EDİLECEK?

18 Mart’ta gerçekleşen MSÜ sınavının sonuçları için bekleyiş sürüyor. Milli Savunma Üniveristesi’nde eğitim almak isteyen adaylar Milli Savunma Üniversitesi sınavına katıldılar. ÖSYM tarafından 18 Mart’ta Türkiye genelinde gerçekleştirilen 2018 MSÜ sınavı tamamlandı. Adayların merakla beklediği sınav sonuçları ise 12 Nisan’da yani bugün açıklanacak. Adaylar, bireysel sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden takip edebilecek. Aşağıdaki linkten doğrudan sisteme erişebilirsiniz.

MSÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANMA BAĞLANTISI

yks-sinav6_shutter_4_3_1519731903

2018-MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

* Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yan lış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

* Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma k ullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

* Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesa planabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe test lerinin her birin den en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

* Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ) , MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.