Milli eğitim müfettişlerince hazırlanan soruşturma raporunda Okul Müdürü Tuncay Özdemir'in görevden alınması teklif edilmesine rağmen Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu kararı uygulamadığı ortaya çıktı. Özdemir'in, hakkında şikayetçi olan öğretmenlere baskıyı daha da arttırdığı öğrenildi.

"YANDAŞ OLDUĞU İÇİN KORUNUYOR"


Eğitim İş Sendikası Bursa Şubesi, okul müdürünün öğretmenler üzerinde ki baskıcı uygulamasını protesto etti. Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlkokulu'nun demir korkuluklarına "Bu iş yerinde mobing var" tabelası asan Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona, "Bu okulda idareciler eliyle mobbing yapıldığı yürütülen soruşturmalar sonucunda resmi olarak ortaya konulmuştur. Burada görev yapan tüm çalışanlar için mobbing tehlikesi halen sürmektedir. Öğretmenleri ve velileri mobbing tehlikesine karşı uyarmak için, uyarı levhamızı okulun duvarına çakacağız. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu karar uygulanmamakta, mobbing yaptığı belgelenen, işyeri barışını ve çalışma huzurunu bozan okul müdürü, yalnızca yandaş olduğu için korunmaktadır.

Bundan böyle, Bursa'nın hangi köşesinde olursa olsun, çalışanlara mobbing yapılan her okula giderek duvarlarına bu uyarı levhalarını çakacağız, mobbinge karşı uyaracağız, mobbingci yöneticileri deşifre edeceğiz. Çocuklarımız için nitelikli eğitim ortamını, öğretmenlerimiz için de huzurlu çalışma ortamı sağlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

DÜLGER'E ÇARPICI SORULAR


Rona, baskıcı müdürü hala görevden almayan Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger'e şu soruları sordu: "Yaşanan tüm olaylar tanıklarıyla birlikte apaçık ortadayken, bu soruşturma neden aylarca sürdürülmüştür?

Okul müdürünün karşı atak yaparak kendisini şikayet edenlere soruşturma yağdırmasına zaman kazandırmadaki amacınız, mağdur öğretmenleri cezalandırarak sayısal eşitlik sağlamak mıdır?

Yaklaşık 1 ay önce müfettiş raporlarıyla okul müdürünün görevden alınması teklif edildiği halde milli eğitimin hukukunu yok saydıran ve bu kararı uygulatmayan güç odakları kimlerden oluşuyor?

Müfettiş raporlarına rağmen bu mobbingci müdürü görevden alma kudretine sahip değilseniz , Bursa'da eğitimin devasa sorunlarına nasıl çare olabilirsiniz?"