LGS tercihleri için öğrencilerin son üç günü kaldı. Lise tercihleri 13 Temmuz'da sona eriyor. Birinci tercihlerde yerleşemeyen öğrenciler için üç kez tercih dönemi açılacak. Liselere girişte bu sene birçok yeni uygulama hayata geçti, ebeveynlerin ve öğrencilerin kafası karışık. LGS tercihleri internet üzerinden yapılabileceği gibi okul müdürlüklerinde de gerçekleştirilebiliyor. Sozcu.com.tr üzerinden LGS tercih sayfasına erişebilir, LGS tercihleri nasıl yapılır sorusunun yanıtını bulabilirsiniz.

LGS TERCİH SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

2018 LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?
Sınava giren öğrenciler 5 tercih yapacak. Daha sonra LGS’ye giren öğrenciler farklı bir ekrandan, sınavla öğrenci alacak okullar listesinden beş okul tercihi yapacak. Burada öğrencilere okul türü kısıtlaması bulunmuyor. Bu öğrenciler isterlerse ayrıca pansiyonlu okullardan da beş okul seçebilecekler. Sınava giren öğrencilerin toplamda 15 tercih hakkı bulunuyor.Sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirmeden sonra beş de pansiyonlu okullardan olmak üzere toplam 10 tercih yapabilecek. Yerel yerleştirmede öğrencilere yeşil renk ‘kayıt alanı’, mavi renk ‘komşu kayıt alanı’, kırmızı renk ‘diğer’ kayıt alanı ekranı açılacak. Öğrenciler ikamet adresinin bulunduğu yeşil kayıt alanında bulunan liselerden en fazla üç, komşu kayıt alanı ve diğer kayıt alanından da ikişer tercih yapabilecekler.

LGS TERCİHLER NE ZAMAN AÇIKLANACAK? DİĞER TERCİH DÖNEMLERİ
Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz'da açıklanacak. 6-10 Ağustos´ta birinci, 13-17 Ağustos´ta ikinci, 27-31 Ağustos'ta üçüncü, 3-6 Eylül'de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül'de yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak.