Üniversite hayatlarına başlayacak olan öğrenciler merakla tercih işlemlerini nasıl yapacaklarını ve tercih kılavuzunda herhangi bir değişiklik olup olmadığını araştırıyor. ÖSYM bu noktada çok önemli bir açıklama yaparak YKS başarı sırası konusunda duyuru yayınladı. İşte ÖSYM tercih işlemlerine dair detaylar...

YÖK ÜNİVERSİTE BARAJLARINI DÜŞÜRDÜ

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, üniversite tercihi yapacak adayların lehine barajların genişletildiği ifade edildi. YÖK'ün internet sitesinden yapılan duyuruya göre, “Öğrencilerimizin lehine olmak üzere önceki yıllarda yürürlüğe konulan bazı programlara ait başarı sırası sınırlamalarının kalite önceliğimizden sarfınazar edilmeksizin genişletilmesi uygun görülmüş ve ilgili programların tercih edilebilmesi için gerekli olan asgari başarı sıralaması sınırları bu yıl için aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.” denildi.

TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLADI! ÖSYM TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Öğrenciler 7-14 Ağustos haftasında tercihlerini yapacak. Uzmanlar öğrencilerin ilgisinin ve yeteneğinin olduğu alanlara yönelmesini, öncelikle bölümün, ardından üniversitenin seçilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu sene ilk kez uygulanan YKS bazı değişiklikler getirmişti. Bu nedenle ÖSYM, adayların tercih işlemini kolaylaştırmak için YKS tercih klavuzunu yayınladı.

 

djg-jndxsaaq0tb

SIRALAMALAR DEĞİŞTİRİLDİ!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinden, “2018 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nun güncellendiği duyuruldu. Duyuruda, YÖK tarafından hukuk, mühendislik, mimarlık, tıp, öğretmenlik  programlarının başarı sıralarının genişletildiği hatırlatılarak, “2018 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nun bu doğrultuda güncellendiği belirtildi. YÖK tarafından alınan kararla, hukuk programlarının başarı sırası sınırlaması en düşük 190 bininci, mühendislik programlarının (orman, ziraat, su ürünleri fakülteleri programları ile ağaç işleri endüstri mühendisliği programları hariç, ziraat fakültelerinin gıda mühendisliği programları dahil) en düşük 300 bininci, mimarlık programlarının en düşük 250 bininci, tıp programlarının en düşük 50 bininci, öğretmenlik programlarının ise (rehberlik ve psikolojik danışmanlık programı dahil) en düşük 300 bininci olacak şekilde değiştirilmişti.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan “Puan Türü Seçin” alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYIN