21. dönem POMEM mülakat sınavları 29 Ocak-10 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılmıştı. Adayların heyecanla beklediği POMEM sonuçları ise 25 Şubat tarihinde pa.edu.tr adresi üzerinden paylaşıldı. Polis olmak için ilk adımı atan adayların sonuç heyecanı da son buldu. 21. dönem POMEM mülakat sınavı sonuçlarını haberimizden sorgulayabilirsiniz. İşte sonuç sorgulama ekranı...

21. DÖNEM POMEM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Polis Akademisi Başkanlığı, POMEM 21. dönem mülakat sonuçlarını aşağıdaki duyuru ile adaylarla paylaştı.

“21.Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Sınav sonucunda lisans mezunu 7.218 erkek, 1.000 kadın, önlisans mezunu 1.800 erkek, 200 kadın aday Polis Meslek Eğitim Merkezlerine planlanmıştır. Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir.

POMEM MÜLAKAT SINAVI SONUÇLARI SORGULA!

Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitemizde açıklanacak, yedek olarak planlanan adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu nedenle sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak yedek planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitemizi takip etmeleri gerekmektedir. Tüm adaylara ilanen duyurulur.”



POMEM NEDİR?

Polis Meslek Egitim Merkezi (POMEM); Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olup yapılacak sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır. İstanbul (Arnavutköy),Mersin, Karabük,Bilecik,Karabük,Çankırı,Amasya (Merzifon),Bursa,Diyarbakır,Erzincan,Kırşehir,Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 12 okulda eğitim vermektedir.