Sömestr tatiliyle birlikte öğrenciler ve öğretmenler eğitime kısa bir ara verecek. Öğrencilerin dinlenmesi ve eğlenmesi için önemli bir zaman dilimi olan 15 tatil ne zaman başlayacak? Son zamanlarda öğrencilerin heyecanla beklediği yarıyıl tatilinde uzmanlar öğrencilerin ödev yapmak yerine öğretici faaliyetlerde bulunmasını ve kitap okumasını öneriyor. Peki 15 tatil ne zaman başlayacak? Tatilde ne yapmalı?  İşte ayrıntılar...

15 TATİL NE ZAMAN?

Sömestr tatili bu yıl 18 Ocak Cuma günü okulların kapanmasının ardından başlayacak. 4 Şubat Pazartesi günü ikinci dönem başlayacak.

TATİLDE ÇOCUKLARINIZI EVE KAPATMAYIN!

Psikolog Melek Demir, ailelerin çocukları eve kapatıp bilgisayar ve televizyon izletmesi yerine, onlara çocuk olma fırsatı vermesi gerektiğini belirterek, “Çocuklarımızı eve kapatmıyoruz. Sokakta oynamalarına izin veriyoruz. Bunların ötesinde tatil demek bilgisayar, televizyon demek değil. Bilgisayar ve televizyon konusunda çok dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

Psikolog Melek Demir, çocukların yaz tatilini verimli geçirmelerinin onların gelişimi açısından önemli olduğunu vurgulayarak ailelere bazı tavsiyelerde bulundu.

Tatilinin ebeveynler ve çocuklar arasında iletişim bağını güçlendirmek için güzel bir fırsat olduğunu vurgulayan Demir, “Aileler ilk başta çocuklara çocuk olma fırsatı tanıyacak. Karneler iyi veya kötü gelmiş olabilir ama unutmamalıyız ki çocuklar günün büyük bölümünü okullarda geçiriyor. Okuldan geriye kalan kısım aile ile geçirilen vakit. Hatta çoğu zaman yapmak istedikleri şeyi ailece yapamıyorlar. Çünkü herkesin belli bir yoğunluğu olmuş oluyor ama tatil süreci bize bunların aksine çok güzel fırsatlar sunuyor. Çocuklarla aramızdaki iletişim bağını güçlendirmek, duygusal bağımızı güçlendirmek adına aslında çok büyük bir fırsattır yaz tatili. Çünkü okul döneminde çocuklarla bu tür vakit geçirme durumları biraz daha az oluyor. Bu iletişim ve duygusal bağ anlamında daha da zayıf hale getirebilir” diye konuştu.

İHA