Eğitim bölgeleri ne zaman açıklanacak? Bakan Yılmaz, İmam Hatip Liseleri'nin nitelikli okullar listesinde yer alması ile ilgili eleştirilere de yanıt verdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz şunu iddia ediyoruz,  her okulumuz, her öğrencimiz, her öğretmenimiz değerlidir. Gaye mezun öğrenciler hayatta başarılı olmasıdır. Oysa hayatta başarılı olmakla hayatta başarılı olmak farklıdır. Eğitimin amacı kişinin kendisi hakkında sağlıklı olabilmesidir. Bazıları okulu bitirmese de başarılı. Hangisini istersiniz. Matematikte hepsini çözdü ama başarılı olamadı. Hiçbirini çözemedi ama başarılı oldu. Türkiye'nin eğitimi çok iyi bir noktada. Türkiye'nin kızıl elması, çağdaş uygarlık seviyesine çıkmaktır." şeklinde konuştu.

[old_news_related_template title="MEB'den ücretli öğretmenlik açıklaması: Atanmak isteyenler dikkat!" desc="Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanacak 5 bin ücretli öğretmen için genel şartlar açıklandı. Genel şartların yanı sıra 540 gün sigorta primi ödenmiş olmak, pedagojik formasyon eğitimi sertifikasına sahip olmak gibi şartlar da aranacak. İşte MEB'in ücretli öğretmenlik şartları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/ogretmen6_shutter_16_9_1523548287.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/mebden-ucretli-ogretmenlik-aciklamasi-atanmak-isteyenler-dikkat-2346842/"]

Eğitim bölgeleri ne zaman hazırlanacak sorusuna yanıt veren Yılmaz, "Haziran'da açıklanacak." diye yanıtladı. Yüzde 10 ile öğrenci alacak okullarla ilgili konuşan Yılmaz, "Yüzde 10 ile öğrenci alacak okullar her ilde belirlendi. Benim ilçede yok diyen varsa, her ilçede olma zorunluluğu yok" dedi.

Açıklanan listelerde imam hatiplerin çok olduğu  eleştirilerine yanıt veren Yılmaz, "Velev ki  biz bunu yaptık. Kim buralara gönderecek. Diyelim biz imam hatipi seçtik, veli seçmedi. Boş kalacak mı, kalacak. Yüzde 62 Fen Lisesi, 28 bin öğrenci için imam hatip açıldığında herkes imam hatipe mi gidecek. Veriler yüzde 62 fen lisesi diyor, yüzde 23 imam hatip diyor. Yüzde 23 yüzde 62'den belli değil. İmam hatipe yerleştirme oranını yüzde 23 öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="MEB yayınladı! İllere göre sınavla öğrenci alacak lise türü, sayıları ve kontenjan bilgileri…" desc="Milli Eğitim Bakanlığı, herkesin merakla beklediği sınavla öğrenci alacak liselerin listesini açıkladı. Buna göre, bin 367 okul sınavla öğrenci alacak. Ancak listede en çok mesleki ve teknik Anadolu lisesinin bulunması ve imam hatip lisesi sayısının ciddi oranda artması dikkat çekti. Ancak MEB tarafından yayınlanan listelerde kontenjan sayısında Anadolu ve fen liselerinde daha fazla…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/sinav5_shutter_16_9_1523426292.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/illere-gore-sinavla-ogrenci-alacak-lise-turu-sayilari-ve-kontenjan-bilgileri-2343362/"]

Eğitimin kalitesine değinen Yılmaz, "Dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına iyi eğitim olmadan girilmez. İyi eğitim, iyi öğretmeni aşamaz diye bir söz var. Çağdaş uygarlık seviyesi için çabalayacağız." şeklinde konuştu.

Her öğretmenin çok iyi internet kullanmalı diyen Yılmaz, "Öğretmen iyi internet kullanmazsa öğrencisi saygı duymaz." dedi.