20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında branş dağılımı da açıklandı. Başvurularını tamamlayan sözleşmeli öğretmen adayları mülakat yerlerinin açıklanmasını bekliyor. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı. MEB sitesinde ve aşağıdaki linkten 2018 mülakat yerlerini sorgulayabilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERLERİ AÇIKLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmenlik alımı için yayımladığı duyuruda, başvurusunu gerçekleştiren adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerinin ilanının 16 Mart 2018 tarihinde açıklanacağı bildirilmişti. Başvurularını gerçekleştiren adaylar, heyecanla sözlü mülakat sınavına katılacakları yeri bekliyor. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerinizi aşağıdaki linkten sorgulayabilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERİ SORGULA!

MÜLAKALAR NE ZAMAN?

Sözlü sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında gerçekleşecek. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda olacak.

HANGİ ALANIN NE KADAR KONTENJANI VAR?

Sözleşmeli öğretmen alınacak en çok kontenjan 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine ayrılırken, onu 2 bin 2 ile İngilizce ve 1.907 ile din kültürü ve ahlak bilgisi branşları takip etti.

[old_news_related_template title="Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? İşte resmi tatiller listesi…" desc="Havaların ısınması ve baharın yavaş yavaş gelmesiyle birlikte hem öğrenciler hem velileri Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? sorularını sormaya başladılar. Tatil planlarını netleştirmek isteyen herkes resmi tatiller listesini merak ediyor. İşte o liste ve tatil günlerine dair ayrıntılı tarihler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/okullar-ne-zaman-tatil_16_9_1520239903_16_9_1521094305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/okullar-ne-zaman-kapanacak-yaz-tatili-ne-zaman-basliyor-iste-resmi-tatiller-listesi-2288343/"]

KPSS'DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Adaylar, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise ), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehberlik, Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği alanları bakımından KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ve Rusca alanlarına KPSSP120 puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır.

MÜLAKATLARA NASIL OLACAK?

7.2. Sözlü sınava alınacak adaylar Ek 3’te yer alan Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Değerlendirme Formu üzerinden sözlü sınav komisyonunca değerlendirmeye tabi tutulacaktır.
7.3. Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU KILAVUZU

7.4. Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il millî eğitim müdürlüklerince yürütülecektir.
7.5. Sözlü sınava katılanların sınav puanları “Sözlü Sınav Sonuç Ekranı”na işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.
7.6. Sözlü sınava alınacak adaylar http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden duyurulacaktır.
7.7. Sözlü sınav sonuçlarının ilanı Bakanlığın belirleyeceği tarihte http://meb.gov.tr ile http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden ilan edilecektir