Onbinlerce öğrenci Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde ikinci üniversiteyi bitirmek için öğrenim görüyor. Öğrencilerin bir kısmı ise çalıştıkları için AÖF'ü tercih ediyor. Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi sınav tarihlerini değiştirdi. MEB tarafından yapılan bursluluk sınavı değişikliği AÖF sınavlarını da etkiledi. Peki AÖF sınavları ne zaman yapılacak? İşte vize ve final tarihleri...

AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan duyuru şu şekilde; Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar) ve ilk defa yapılacak olan Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları İçin Yapılacak Sınav (8. sınıflar) tarihleri MEB tarafından 02-03 Haziran 2018 tarihleri olarak yeniden belirlenmiştir. Bu nedenle 02-03 Haziran 2018 tarihlerinde yapılması planlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı tarihlerinin 26-27 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılması kararı alınmıştır.

Bahar Dönemi Ara Sınavı 14 – 15 Nisan 2018
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 26 – 27 Mayıs 2018
2017-2018 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 21 Temmuz 2018
aof-sonuclari

YÜZYÜZE DERSLER BAŞLADI

Anadolu Üniversitesi’nin Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüzyüze derslerin Bahar Dönemi, 03 Mart 2018 Cumartesi günü başlayıp, 27 Mayıs 2018 Pazar günü sona erecek.

Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için bazı derslere yönelik ücretsiz yüzyüze derslerin Bahar Dönemi 03 Mart 2018 tarihinde başlıyor. Tüm illerde ve 3 ilçede (Alanya, Bandırma, İskenderun) olmak üzere 88 merkezde (Ankara 2 Merkez: Beşevler ve Cebeci; İstanbul 4 Merkez: Göztepe, Maltepe, Topkapı ve Davutpaşa) gerçekleştirilecek yüzyüze derslere Açıköğretim öğrencileri, öğrenci kimliklerini göstererek hiçbir ücret ödemeksizin katılabilecektir.

Açıköğretim öğrencilerinin özellikle zorlandıkları derslere yönelik yapılan yüzyüze dersler, öğrencilerin başarılarına büyük katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra ders aldıkları üniversitenin kütüphane, sosyal faaliyetler, konferans, sempozyum gibi bir takım olanaklarından da faydalanabilmektedirler. Yüzyüze derslerde bir araya gelen Açıköğretim öğrencileri kendi aralarında dersleri ve sorunları ile ilgili bilgi paylaşımı olanağı da elde etmektedirler.

Öğrenciler, derslerin yapılacağı derslikleri, derslerin gün ve saatlerini, 26 Şubat 2018 tarihinden itibaren bulundukları ildeki AÖF Bürosuna başvurarak veya www.anadolu.edu.tr adresinde bulunan Açıköğretim başlığı altındaki “Öğretim Ortamları” ve oradan da “Yüzyüze Öğretim Hizmetleri” bölümünü inceleyerek öğrenebilirler.

2017 – 2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim öğrencilerine yönelik yüzyüze öğretimi yapılacak 12 ders şunlardır: