Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çiçekdemir, WhatsApp hattından, geçen 29 Mart'ta yanlışlıkla 'okul müdürleri' grubunda, okul müdür ve müdür yardımcılarının atamalarının yer aldığı listeyi paylaştı. Bazı okul müdür ve müdür yadımcılarının isim ve atamalarının yapılmasının istendiği okulların yer aldığı ileri sürülen liste, kısa sürede yayıldı.

[caption id="attachment_2335277" align="alignnone" width="880"]DENİZLİ ACIPAYAM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İBRAHİM ÇİÇEKDEMİR'İN DAHA SINAV YAPILMADAN İLÇEDEKİ OKULLARA TEMMUZ AYINDA ATANACAK OKUL MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARININ LİSTESİNİ YANLIŞLIKLA WHATSAPP'TAN 'OKUL MÜDÜRLERİ' GRUBUNA GÖNDERDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ. DENİZLİ ACIPAYAM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İBRAHİM ÇİÇEKDEMİR'İN DAHA SINAV YAPILMADAN İLÇEDEKİ OKULLARA TEMMUZ AYINDA ATANACAK OKUL MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARININ LİSTESİNİ YANLIŞLIKLA WHATSAPP'TAN 'OKUL MÜDÜRLERİ' GRUBUNA GÖNDERDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ.[/caption]

Müracaatları yapılan ve şu an sınav aşamasında olan atama sonuçlarının Temmuz ayında açıklanacak olmasına rağmen, şimdiden bazı isimlerin ve atanacakları okulların yer aldığı liste, 'torpil listesi' olarak nitelendirildi. Uyarılar üzerine Çiçekdemir, söz konusu listeyi sildi.

[caption id="attachment_2335276" align="alignnone" width="880"]EĞİTİM-İŞ SENDİKASI DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI NAMIK KEMAL AYDOĞAN EĞİTİM-İŞ SENDİKASI DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI NAMIK KEMAL AYDOĞAN[/caption]

AYDOĞAN: TORPİL LİSTESİ

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Çiçekdemir'in yanlışlıkla paylaştığı listeye tepki gösterdi. Aydoğan, söz konusu listeden 'torpil listesi' diye bahsederek yaptığı basın açıklamasında, "Bu atamalarla ilgili liste bize de ulaştı. Emek hırsızlığı, adaletsizlik vardır. Yüzlerce öğretmenin alın terine, beklentisine hançer vurulmuştur. Kabul etmiyoruz, gerekli şikâyetleri yaptık. Eğer bu liste aynen ya da ağırlıklı şekilde atanırsa olayın takipçisi olacağız, suç duyurusunda bulunacağız. Bu emek hırsızlığına, kadrolaşmaya göz yummayacağız. Bakanlık maalesef liyakatsiz idareci atıyor. Liyakatsiz, beceriksiz, 'benden olsun' anlayışındaki idareciler, torpil listesini yanlışlıkla paylaşmış. Beceriksiz yöneticilerin paylamışını gerekli yerlere duyurduk, tavrımızı koyduk. Paylaşım, fark edilmesinin ardından silinmiş. Daha sınavlar yapılmadan, atamalar olmadan bu insanların liste yapması yüzlerce eğitimciye hakarettir" dedi.

 

İNCELEME BAŞLATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın müdür ve müdür yardımcılarıyla ilgili mülakat sınavlarının dün başladığı, sınavların ardından puanların açıklanacağı, daha sonra ise tercih döneminin ardından Temmuz ayında da atamaların yapılacağı öğrenildi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise iddialarla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

DHA