YKS ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı Yükseköğretim Kurulu tarafından verildi. Ayrıca başvuru tarihleri ve ücreti de belli oldu. YKS'ye hazırlanmaya başlayan üniversite adayları soru dağılımını ve örnek soruları merak ediyor. Haberimizden örnek sorulara ulaşabilirsiniz. İşte YKS başvuru tarihleri, ücreti ve tüm detaylar...

YKS NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurulu tarafından, yapılan Genel Kurul toplantısında Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili alınan kararlara ilişkin açıklama yapıldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın birinci oturumunun (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumunun 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Dil Sınavı'nın ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılmasına karar verildiği kaydedildi. İkinci oturumda ve Dil sınavında, sınav uygulaması ve soru şekli açısından herhangi bir değişikliğe gidilmediği belirtildi.

120 SORU 135 DAKİKA

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde Türkçe temel yeterlilik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Sosyal Bilimler (Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih) sorusu, Temel Matematik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Fen Bilimleri sorusu (Biyoloji, Fizik, Kimya) olmak üzere toplam 120 soru yer alacağı kaydedildi. Soru başına düşen sürede herhangi bir değişikliğe ve kısıtlamaya gidilmediği belirtilen açıklamada, soru sayısı dikkate alınarak sınav süresinin 135 dakika olarak belirlendiği kaydedildi.
universite_ogrenci3_shutter3

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvuru ücreti belirlendi. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Sınavı’na girecek adaylar her oturum için 50’şer lira ödeyecek.

ÖSYM tarafından YKS ücretleri belirlendi. Üniversiteye girişte 23 Haziran 2018 Cumartesi günü uygulanacak birinci oturum olan TYT ve 24 Haziran 2018 Pazar günü uygulanacak AYT ile aynı gün öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Sınavı’na başvuru ücretinin 50’şer lira olduğu öğrenildi. Belirlenen yeni ücretlere göre TYT ile AYT olmak üzere iki oturuma girecek bir aday 100 lira ödeyecek.

YKS SORU DAĞILIMI NE ŞEKİLDE OLACAK?

Türkçe: 40

Sosyal Bilimler : Coğrafya (5), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (5), Felsefe (5), Tarih (5)

Temel Matematik: 40

Fen Bilimleri: Biyoloji (6), Fizik (7), Kimya (7)

Daha önce açıklanan soru başına düşen sürede herhangi bir değişikliğe gidilmedi. 120 soru için sınav süresi 135 dakika olarak belirlendi.

Sosyal Bilimler

• Coğrafya: (5 soru)

• Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: (5 soru)

• Felsefe: (5 soru)

• Tarih: (5 soru)